Roladki z ciasta francuskiego :-)
Szparagi już się kończą. A szkoda bo bardzo je polubiłam. Zrobiłam jeszcze szybki obiad z gotowego ciasta francuskiego ze szparagami, papryką i kabanosami drobiowymi. To propozycja na obiad, kolację, spotkanie ze znajomymi lub piknik na trawie. Szybko i smacznie :-)
Zapraszam :-)
Składniki:
- opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- paczka kabanosów drobiowych
- pęczek szparagów
- pół papryki żółtej
Wykonanie:
Do garnka z wrzącą wodą wsypujemy łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru, wstawiamy szparagi pionowo
(odcinamy twarde końcówki) i gotujemy 3-5 minut.
Płat ciasta rozkładamy i dzielimy na części - u mnie 9 kawałków, na każdy kładziemy szparagi, pokrojoną w słupki paprykę i kabanosy, zawijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 20 minut.
Ja podałam z surówką i fasolką szparagową i szparagami co mi zostały.
Smacznego :-)
Fajny pomysł na imprezową przekąskę, szkoda że szparagi tylko 2-3 miesiące są dostępne..
OdpowiedzUsuńJa też nad tym ubolewam :-) i polecam danie :-)
UsuńUbolewam, że szparagi się już kończą. Z ciastem francuskim smakują pysznie!
OdpowiedzUsuńWitaj :-) dziękuje :-) no szkoda :-) mogłyby być dostępne cały rok :-)
Usuńmmm.. uwielbiam francuskie ciasto! a Twoje roladki KUSZĄ....!
OdpowiedzUsuńDzięki :-) polecam wyszły pyszne :-) a nadziać można wszystkim :-) pozdrawiam :-)
UsuńFajne, kolorowe przekąski!
OdpowiedzUsuńDziękuje :-) pozdrawiam :-)
UsuńAkuratna propozycja do meczyku mundialowego :) Pan Mąż będzie syty i ja zadowolona :)
OdpowiedzUsuńTak Asiu :-) taka przekąska chociaż u mnie w formie obiadu :-) pozdrowionka :-)
UsuńWłaśnie Ja jestem Panem Mężem i faktycznie to była niesamowita frajda skosztować tych delicji!!!
OdpowiedzUsuńDziękuje Mężu :-) cieszę się, że smakowało :-)
UsuńFajny pomysł na przekąskę. Często korzystam z ciasta francuskiego, to gotowe bywa zbawieniem :)
OdpowiedzUsuńMasz rację :-) można szybko przygotować coś pysznego :-) zarówno na wytrawnie jak i na słodko :-)
UsuńSuper smaczny pomysł .
OdpowiedzUsuńDzięki :-) wszystkim bardzo smakowało :-)
Usuńsuper przepis, ale znalam go juz wczesniej od kolezanki. ostatnio zrobilam i dalam warzywa i ciacho francuskie z lidla, a kabanosy wędzone z biedry :)
OdpowiedzUsuńDzięki :-) przepis jest dość znany i popularny :-) a nadziać możemy dosłownie wszystkim :-) pozdrawiam :-)
UsuńAle pysznie wyglądają :) nic tylko się zajadać :)
OdpowiedzUsuń:-) tak pyszne wyszły :-) polecam i pozdrawiam :-)
UsuńPycha!
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką rozkoszną roladkę...
Zapraszam podzielę się :-) pozdrawiam serdecznie :-)
UsuńCiasto francuskie to jest to co zawsze leży w mojej lodówce. To taki ratunek :)
OdpowiedzUsuńU mnie też :-) szybki obiad lub kolacja, spotkania ze znajomymi :-) zawsze się sprawdza :-)
UsuńKabanosy wieprzowe też pasują :) ja zrobiłam z meastro :)
OdpowiedzUsuńWitaj laris :-) tak pasują każde kabanoski :-)
Usuńoczywiscie ze kazde ;) tzn, oby nie za cienkie. a wyzej wymienione maestro moim zdaniem takie beda :/
OdpowiedzUsuńTo zależy kto co lubi :-) moim zdaniem nadają się każde :-) pozdrawiam ;-)
Usuń