Leczo z makaronem
Zapraszam :-)
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 5 papryk
- 2 cebule
- 120 g kabanosów
- 3 pomidory
- 500 ml sosu pomidorowego - użyłam domowy ze słoika
- sól, pieprz
- domowa vegeta
- liść laurowy
- kilka ziaren pieprzu
- kilka kropel zielonego tabasco - opcjonalnie
- makaron świderki Pełne Ziarno z żytem
Wykonanie:
Cukinie i paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy szklanką wody. Dodajemy liść laurowy, kilka ziaren pieprzu i łyżkę domowej vegety. Wrzucamy pokrojone pomidory i cebulę. Zagotowujemy, zmniejszamy gaz, przykrywamy pokrywką i gotujemy. Jak już warzywa zmiękną dodajemy pokrojone kabanosy, sos pomidorowy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz tabasco.
Gotujemy makaron all dente - czas podany na opakowaniu makaronu. Odcedzamy i przekładamy do lecza, mieszamy i nakładamy na talerze. Podajemy.
Smacznego.
Bardzo lubię leczo, a makaronem to bardzo ciekawy pomysł. Danie na pewno dużo bardziej sycące.
OdpowiedzUsuńJakie apetyczne, kolorowe danie!
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł:) Jeszcze nie jadłam leczo z makaronem:)
OdpowiedzUsuńPysznie Marzenko. Uwielbiam takie szybkie obiadki ;)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię leczo, ale z makaronem jeszcze nie jadłam - najbardziej chyba lubię z ryżem basmati ;)
OdpowiedzUsuńNie wpadłabym na takie połączenie :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam leczo :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam leczo - uwielbiam makaron... Pysznie u Ciebie, połączenie na 5 z + :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)
Leczo z makaronem! bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam lecza z makaronem :)
OdpowiedzUsuńLeczo z makaronem pełne ziarno z żytem powinno być ��
OdpowiedzUsuńJest smaczne nawet dla oczu! :)
OdpowiedzUsuńRobiłam tydzień temu i wzięłam w pudełeczkach do pracy. Pyszne! Dodanie makaronu to świetny pomysł. U mnie to były akurat kokardki :) Pozdrowionka cieplutkie, miłego weekendu życzę :)
OdpowiedzUsuńz makaronem? zaciekawiłaś mnie :) wygląda przesmacznie!
OdpowiedzUsuńJako fanka makaronów mówię PYSZNY PRZEPIS :D
OdpowiedzUsuńNie wiem, dlaczego leczo jadałam do tej pory tylko z ryżem?
Najbardziej lubię leczo z makaronem ;-)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :) Ostatnio trafiłam na Twoje przepisy na innej stronie i na prawdę pogratulować talentu i wytrwałości w tworzeniu :)
OdpowiedzUsuńCzekam na kolejne ciekawe propozycje
Pozdrawiam
Uwielbiam leczo z makaronem jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńCiekawa wersja :-) Jeszcze tak nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńNajbardziej smakuje nam leczo z makaronem gryczanym <3
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis na obiad :)
OdpowiedzUsuńpychotka :)
OdpowiedzUsuńU mnie zawsze do pieczywka, inaczej nie chcą.
OdpowiedzUsuńNa takie połączenie bym nie wpadła, dzięki za inspirację :)
OdpowiedzUsuńteż lubię leczo, choć u nas najczęściej z ryżem,z makaronem rzadko, ale też smakuje świetnie:)
OdpowiedzUsuńAż zaburczało mi w brzuchu na sam widok:) MNIAM:)
OdpowiedzUsuńbuziaki i słonecznego weekendu:)
Bardzo ciekawe połączenie i jak apetycznie wygląda! 😊
OdpowiedzUsuńNo nie jadłam jeszcze z makaronem, czas wypróbować :)
OdpowiedzUsuńMarzenko ja też bardzo lubię leczo i wszystko co jest z cukinią. Pyszne danie zrobiłaś :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :-) nie jadłam jeszcze leczo z makaronem :-)
OdpowiedzUsuńMoja mama często robiła Lecho i to dzięki niej Lubie teraz gotować ;-) a Lecho pycha
OdpowiedzUsuńDla mnie to nowość, żeby leczo zjeść z makaronem. Jakoś tak zawsze jadałam je z ryżem, albo samo. Muszę chyba wypróbować takiej wersji, no i też dodać do niego tabasco.
OdpowiedzUsuńmniam:) smakowicie podane leczo :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam leczo w każdej postaci. Tak samo jak bigos z dyni. Twoje leczo wygląda bardzo smakowicie i właśnie podsunęłam mi pomysł na jutrzejszy obiad.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://bezmiksera.pl/sernik-czekoladowy-na-zimno/
o leczo z makaronem w sumie jeszcze nie słyszałam ale bardzo fajny pomysł. Pewnie zrobię sobie w wersji wege bez kabanosów ale myślę że też będzie dobry. Mam pełnoziarniste świderki czaniecki, warzywa też się znajdą więc jak znalazł na jutro na obiad :)
OdpowiedzUsuńo leczo z makaronem w sumie jeszcze nie słyszałam ale bardzo fajny pomysł. Pewnie zrobię sobie w wersji wege bez kabanosów ale myślę że też będzie dobry. Mam pełnoziarniste świderki czaniecki, warzywa też się znajdą więc jak znalazł na jutro na obiad :)
OdpowiedzUsuń