Kanapki z awokado, jajkiem i szparagami
MOJE UKOCHANE ŚNIADANIE !!! WIEM, ŻE I TOBIE POSMAKUJE
Zapraszam was dzisiaj na pyszne śniadanko, które ostatnio dość często się u mnie pojawia bo wykorzystuję jeszcze sezon na szparagi, które uwielbiam i bardzo żałuję, że tak szybko się one kończą. Takie kanapeczki są naprawdę przepyszne, awokado, jajko i szparagi to duet idealny.
Życzę wam smacznego i miłego dnia.
Polecam wam także inne przepisy na śniadania
KANAPKI Z AWOKADO, JAJKIEM I SZPARAGAMI
Składniki:
- szparagi
- awokado
- domowy chleb
- ugotowane jajka
- sól i pieprz
- czosnek granulowany
- suszona cebula
- rukola
- łyżka masła i oleju
Przygotowanie:
Szparagi kroję na pół wzdłuż i w poprzek. Na patelni rozgrzewam masło z olejem i wrzucam szparagi. Posypuje solą. Chwilkę przesmażam i dodaje suszoną cebulę i czosnek granulowany - można dać świeży. Mieszam.
Awokado kroje na plasterki. Jak macie bardzo miękkie awokado to możecie rozgnieść je widelcem, moje było jeszcze twarde.
Na chlebie układam plasterki awokado, kawałki szparagów, plasterki jajek i ponownie szparagi i rukolę. I już mamy pyszne i zdrowe kanapki. Posypujemy jeszcze po wierzchu solą i pieprzem.
Smacznego.
Na pewno pysznie wyglądają i równie dobrze smakują.
OdpowiedzUsuńpysznie i wiosennie!
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą, że to idealne smakowe połączenie!
OdpowiedzUsuń