Gulasz w kociołku :-)



Zostaje Wam czasami jedzenie po grillu ??? Mi bardzo często :-) co wtedy robię - gulasz na drugi dzień. Nic się nie marnuje a smak jest obłędny. Wrzucamy wszystko co nam zostało, mięso, szaszłyki, kiełbasę :-) Ja swój zrobiłam w kociołku na grillu ale możecie go zrobić w zwykłym garnku na gazie.


Polecam wypróbujcie. Doznania smakowe niezapomniane :-)

Moja propozycja podania z pieczonymi ziemniakami i surówką z selera :-) Pyszności :-)



Składniki:

- mięso z grilla (co nam zostało)
- szaszłyki
- kiełbasa

dodatkowo:

- 5 kromek chleba
- dwie papryki czerwone
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 szklanki wody
- sól, pieprz, zioła - bazylia, tymianek, majeranek
- 4 listki laurowe
- 4 ziela angielskie


Wykonanie:



Do kociołka wkładamy chleb, wrzucamy na niego ziele i listki laurowe, majeranek. Wrzucamy wszystko co nam zostało z grilla. Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulkę, czosnek i paprykę
i dusimy chwilkę z przyprawami. Ja daje dużo ziół - jak mam to świeże a jak nie to suszone.


Dodajemy do kociołka na mięso i zalewamy wodą. Zamykamy i wkładamy na grilla na 1,5 godziny, aby się dusiło, w między czasie mieszamy kilka razy.

Smacznego :-)






Komentarze

  1. Super pomysł na pewno spróbuję. Pozdrawiam.
    Michał

    OdpowiedzUsuń
  2. A tak właściwie to po co ten chleb? 🤔

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A po to aby wyszło pysznie i wyszedł gęsty sosik 😃

      Usuń
  3. Super pomysl - sprubuje, sporo mi zostalo i nie mialem pojecia jak to wykorzystac - Dzieki.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mięso z grilla to kwintesencja smaku i przyjemności. Zapach lata i wspólnego spędzania czasu.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.