Makaron z warzywami :-)
Kolejna propozycja makaronowa. Tym razem coś szybkiego, pysznego, lekkiego, pełnego witamin.
Makaron z brokułem, szparagami, pieczarkami, cukinią, papryką i pomidorkami :-) pełen pysznych naturalnych przypraw. Można go jeść na ciepło lub na zimno w taki gorąc jak dzisiaj
:-).
Można go zabrać ze sobą na wycieczkę lub na drugie śniadanie do pracy, super pasuje też jako dodatek do imprezowej kolacji.
Makaron jest dobry na wszystko :-)
Zapraszam i życzę smacznego :-)
Składniki:
- opakowanie makaronu - u mnie penne rigate
- 1 brokuł
- pęczek szparagów
- 300 g pieczarek
- papryka żółta
- papryka czerwona
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 1 mała cukinia
- 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Skworcu
- 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków Skworcu
- 1 łyżeczka soli himalajskiej Skworcu
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- szczypta papryki ostrej wędzonej Skworcu
Wykonanie:
Do garnka z gotującą się wodą wrzucamy makaron i gotujemy go all dente. Odcedzamy.
Do garnka dużego (ja mam taki szeroki rondel) wlewamy 300 ml wody, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię ze skórką, pieczarki podsmażone chwilkę na patelni, pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i dusimy to chwilkę dodając przyprawy. W tym czasie gotujemy krótko brokuła, i szparagi ( w wodzie z łyżeczką soli i cukru na stojąco ) też chwilkę ok. 5 minut.
Dodajemy to do naszego rondla z warzywami i dodajemy makaron. Mieszamy.
Podajemy na ciepło lub na zimno.
Możemy udekorować pokrojonymi pomidorkami lub bazylią.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńPolecam Justynko :-) jest pysznie :-)
Usuńkolorowy zawrót głowy,super
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie http://kuchniamaryny.blogspot.com/
Witaj Aguś :-) polecam do wypróbowania :-) jest zdrowo i kolorowo :-)
OdpowiedzUsuńmniam! jakie pyszne i kolorowe! bardzo barrdzo mi się podoba!
OdpowiedzUsuńPolecam bo pyszne danie :-)
UsuńŚwietny przepis :) Pycha!
OdpowiedzUsuńDzięki Klaudio :-)
UsuńAle bym zjadła taki makaronik. A skąd Ty masz szparagi? :)
OdpowiedzUsuńTen przepis jest z maja :-):-):-) Robiłam teraz ale bez szparagów też pyszny :-) polecam :-)
Usuń