Roladki pysznie nadziane :-) i test chrzanów :-)




Mamy teraz bogactwo warzyw i owoców. Trzeba je wykorzystać póki są. Pyszne szparagi :-) już się kończą, więc dzisiaj u mnie pyszny obiad. Roladki nadziane z młodymi pieczonymi ziemniakami i chrzanem z miodem :-).
Będąc ostatnio na Frymarku Bydgoskim poznałam Pana Adama i historię pasji jego Ojca i podjęliśmy współpracę. Dostałam do testowania dwa produkty :-) jeden to Przysmak Chrzanowy a drugi to Chrzan z Gruszką i Cynamonem. Produkty bardzo mnie zaskoczyły swoim smakiem, bardzo mi zasmakowały. Chrzan z gruszką super pasuje do mięs pieczonych na kanapki, do wędlin i sera żółtego - tak jest pyszny. Drugi produkt dodałam do roladek i zjedliśmy praktycznie cały słoik,  tak nam zasmakował, super się komponuje z kiełbasą i mięsami, oraz super dodatek na wędliny. Polecam do wypróbowania. Produkty są wytwarzane z naturalnych składników, z prawdziwą pasją i oddaniem. Produkty nie są na razie dostępne internetowo, jak ktoś jest zainteresowany ofertą i kupnem musi skontaktować się meilem jozef.siadak@gmail.com.
Zachęcam, naprawdę warto :-).























Składniki:

- 2 filety z kurczaka
- pęczek szparagów
- połowa czerwonej papryki
- przysmak chrzanowy ze sklepu "Ekologia Spod Strzechy"
- ulubione zioła - bazylia, oregano
- przyprawa do kurczaka
- 100 g sera żółtego
- 1 kg młodych ziemniaków
- 1 łyżka oleju
- kilka gałązek świeżych ziół - bazylia, oregano, tymianek
- łyżka przyprawy do ziemniaków Skworcu
- pomidorki koktajlowe do dekoracji


Wykonanie:



Ziemniaki myjemy i kroimy na pół, lub na ćwiartki. Posypujemy przyprawami.

Filety kroimy na plastry, rozbijamy i przyprawiamy ziołami i przyprawą do kurczaka. Smarujemy przysmakiem chrzanowym. Szparagi przelewamy wrzątkiem, kroimy na pół, paprykę kroimy w paski, ser żółty także.

Na każdym plastrze fileta układamy szparagi (2-3 kawałki, resztę gotujemy), paprykę i ser żółty i zawijamy roladkę, spinamy u góry wykałaczką.

Naczynie do zapiekania smarujemy olejem, układamy roladki i ziemniaki, na ziemniaki i roladki układamy świeże gałązki ziół, zamykamy naczynie i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 15 minut do zarumienienia.

Przekładamy na talerze, dekorujemy połówkami pomidorków, sałatą, pozostałymi szparagami.

Smacznego :-)










Komentarze

  1. Świetne :) zjadłabym z wielką chęcią :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam :-) polecam bo wyszło pyszne :-) będę to powtarzać :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. danie wygląda bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno wypróbuje;)
    Pozdrawiam z Krakowa;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepyszny pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo smakowite roladki, a ten chrzan w słoiczku jest bardzo ciekawy i musi być smaczny. Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak pyszny :-) smak chrzanu mnie oczarował :-) polecam :-)

      Usuń
  7. Niesamowicie kolorowo i apetycznie nadziane piersi kurze. Ponadto rozkłada mnie na łopatki chrzan z gruszką i cynamonem - oj moje smaki! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Dziękuje bardzo :-) oj chrzan pyszny :-) mam jeszcze musztardę piernikową - cudo :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Musztarda piernikowa?! O rany, nie wytrzymam... Pochłaniam w strasznych ilościach musztardę miodową, ale piernikowej na oczy jeszcze nie widziałam :) Musi być rewelacyjna!

      Usuń
  9. No jest po prostu bombowa :-) polecam :-) Ekologia Spod Strzechy ma takie pyszności :-) a ten przysmak do mięs i wędlin to chrzan z miodem :-) obłędny w smaku :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wspaniałe roladki , zjadłabym z chęcią :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.