Ryba z ziemniakami i surówką :-)
Dzisiaj na obiad było zdrowo i lekko. Ryba - pstrąg tęczowy smażony na patelni, bez panierki z ziemniakami z wody i surówką z kapusty. Wyszło pysznie. Ja osobiście nie przepadam za rybami, ale ta mi wyjątkowo smakowała.
Ryba jest bardzo zdrowa i powinniśmy jej jeść jak najwięcej. Zawierają one kwasy nasycone oraz nienasycone, w tym kwasy omega-3. To one sprzyjają wzmocnieniu odporności i łagodzą procesy zapalne, pomagają w nadciśnieniu, miażdżycy i chorobach układu krążenia. Jedzmy więc ryby na zdrowie.
Ryba jest bardzo zdrowa i powinniśmy jej jeść jak najwięcej. Zawierają one kwasy nasycone oraz nienasycone, w tym kwasy omega-3. To one sprzyjają wzmocnieniu odporności i łagodzą procesy zapalne, pomagają w nadciśnieniu, miażdżycy i chorobach układu krążenia. Jedzmy więc ryby na zdrowie.
Zapraszam :-)
Składniki:
- filet z pstrąga - mój miał ponad 600 g
- przyprawa do ryby
- szczypta soli
- młode ziemniaki
- koperek
- cytryna
- olej do smażenia
Wykonanie:
Rybę myjemy i przyprawiamy, odstawiamy na 2 godziny. Ziemniaków nie obieramy, myjemy pod wodą i gotujemy w osolonej wodzie.
Rybę smażymy na rozgrzanej patelni, na łyżce oleju na rumiano, z jednej i drugiej strony. Podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem, i plasterkiem cytryny. Dodatek to surówka z kapusty.
Smacznego :-)
U mnie dziś pieczone ziemniaki w mundurkach i colesław. Tyle mi wystarczy :))
OdpowiedzUsuńPieczone ziemniaczki uwielbiam :-) Pyszniutki obiad u Ciebie :-)
OdpowiedzUsuńMmm... Co za pyszny obiad! Podane jak w restauracji :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Klaudio. Lubimy rybkę i zdecydowanie za mało jej jemy. Pozdrawiam :-)
Usuń