Ryż z mięsem i fasolką :-)
Odmrażałam wczoraj lodówkę :-) i robiłam porządki :-). Został mi woreczek fasolki szparagowej i filet z kurczaka, no i obiad do zrobienia, więc szybko wymyśliłam pyszne i lekkie danie. Ryż z kurczakiem i fasolką.
W sam raz na dzisiejsze upały, przy których ma się ochotę dużo pić i lekko zjeść. Wyszło pysznie :-).
W sam raz na dzisiejsze upały, przy których ma się ochotę dużo pić i lekko zjeść. Wyszło pysznie :-).
Zapraszam :-)
Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 2 woreczki ryżu dzikiego z paraboloid
- woreczek fasolki szparagowej - u mnie mrożona ok. 300 g
- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
- 2 łyżeczki vegety własnej produkcji
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- szczypta pieprzu
- pomidorki i rzodkiewka do dekoracji
Wykonanie:
Filet umyć i pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka, podsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka i zalać 1 szklanką wody, dodać vegete, zioła i pieprz, wrzucić fasolkę i dusić pod przykryciem do miękkości. W tym czasie ugotować ryż.
Ryż przełożyć na talerze, nałożyć mięso z fasolką i sosem (nie zagęszczam), udekorować pomidorkami i rzodkiewką.
Smacznego :-)
Fajny i prosty przepis :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie, nowa odsłona bloga :)
http://kuchareczkamala.blogspot.com
Dziękuje :-) już zaglądam :-)
Usuńbardzo smaczny obiadek :-)
OdpowiedzUsuńOj pyszniutki był :-)
Usuńobiadek idealny dla mnie :) wygląda super i jak ładnie ugotowany ryż :)
OdpowiedzUsuńWitaj :-) dziękuje bardzo :-) polecam smakowicie i pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuń