Grillowany filet z kurczaka :-)
Zawsze jak jadę do rodziców to robimy grilla. Wymyślamy nowe dania, urozmaicamy te tradycyjne. Tym razem zrobiłyśmy filet z kurczaka pieczony w folii na grillu z warzywami, świeżymi ziołami i klarowanym masłem. Wyszło pysznie, lekkie danie i pełne aromatów. Z pewnością je jeszcze powtórzymy. Filet podany z surówką ze świeżej kapusty.
Zapraszam :-)
Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 2 cebule
- papryka szpiczasta - czerwona i żółta, wystarczy po kilka plastrów
- gałązka świeżego oregano, tymianku
- 2 łyżki klarowanego masła
- sól, pieprz
- suszone zioła - bazylia i oregano
Wykonanie:
Filety z kurczaka dzielimy na cztery porcje, przyprawiamy je solą i pieprzem, oraz suszonymi ziołami. Układamy na kawałkach folii, dodajemy plastry papryki, pokrojoną cebulę, świeże gałązki ziół i masło klarowane. Zawijamy paczuszki i układamy na grillu. Wystarczy godzina i będziemy mieli gotowe danie.
Podałam z surówką ze świeżej kapusty i musztardą.
Smacznego :-)
U mnie dziś było skromnie...pieczone wędzone ziemniaki i tzatzyki :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńElu pychotki miałaś :-) pozdrowionka :-)
UsuńZaraz jestem u Ciebie :) pysznie
OdpowiedzUsuńMarto pospiesz się :-) zaraz wszystko zjedzą :-)
Usuń