Papryka faszerowana twarogiem
Bardzo lubię paprykę. Kupiłam jej dużą ilość i zrobiłam pyszną kolację. Nadziałam ją twarogiem z smakowitymi ziarenkami z Ziarenkowo - słonecznik, sezam i siemie lniane, samo zdrowie. Pasta wyszła naprawdę pyszna. A zostało mi troszkę pasty to była na kanapki. Lubię takie dania.
Polecam :-)
Składniki:
- 2 czerwone papryki
- 200 g twarogu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- 5 łyżeczek prażonych ziaren Słoneczne Pola Ziarenkowo plus jedna do posypania
- szczypiorek
Wykonanie:
Jedną paprykę pokroić w kostkę, drugą przekroić na pół. W misce wymieszać twarożek z jogurtem, solą i pieprzem, dodać paprykę, szczypior i ziarenka. wymieszać. Paprykę nadziać masą twarogową i posypać po wierzchu szcypiorem i ziarenkami. Mi zostało troszkę pasty więc była na kanapki.
Smacznego :-)
mmmm.... musiały być pyszne...
OdpowiedzUsuńByły i to bardzo :-)
UsuńPapryka świetnie pasuje do twarożku i to chrupanie...mmmm :)
OdpowiedzUsuńTak Elu. Bardzo lubię paprykę najbardziej czerwoną, zieloną najmniej :-)
UsuńFajny pomysł na śniadanie czy kolacje. Uwielbiam chyba każdy rodzaj faszerowanej papryki :)
OdpowiedzUsuńTak pyszna i lekka :-)
UsuńŚwietnie wygląda! Zaraz idę do sklepu. Dziś dodam inne ziarna, ale zamierzam kupić kilka paczek z Ziarenkowo :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł!
Witaj :-) polecam te ziarenka, są naprawdę pyszne :-) dziękuje za odwiedzinki i zapraszam :-) pozdrawiam serdecznie :-)
UsuńWłaśnie załatwiam dla siebie paczki :) już nie mogę się doczekać :)
UsuńPozdrawiam!
Super :-) będziesz zachwycona smakiem :-)
UsuńWygląda smakowicie, aż nabrałam ochoty na dziś chyba już czwarte śniadanie (tak, plan posiłków opracowuję zgodnie ze zwyczajami hobbitów). ;)
OdpowiedzUsuńWitaj :-) dziękuje i zainteresowałaś mnie tym czwartym śniadaniem :-) pozdrawiam :-)
UsuńDziękuje za zaproszenie :-) zaraz do Ciebie zajrzę :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się,że wzięłaś udział :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
Pozdrawiam! :)
To ja dziękuje. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie, tylko jeść !
OdpowiedzUsuńDzieki Marto :-) pyszne i bardzo syte :-)
UsuńPrzepyszny pomysl Marzenko :)
OdpowiedzUsuńDzięki Edytko :-) wypróbuj koniecznie. Jestem pewna, że będzie Ci smakowało :-)
UsuńRewelacyjna wersja pasty kanapkowej! Ta papryka co leżakuje mi w lodówce, ostała się najwyraźniej właśnie pod tę okazję ;) Jutro robię na kolację!
OdpowiedzUsuńJa taką robię często :-) pychotka :-) zatem życzę smacznego :-)
Usuń