Pieczone ziemniaczki :-)
Pieczone ziemniaki z czosnkiem niedźwiedzim i cebulką prażoną. Piekły się na obiad razem z kurczakiem. Wykorzystałam produkty Skworcu. Wyszły pyszne, aromatyczne. Uwielbiam ziemniaki :-)
Zapraszam :-)
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 6 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Skworcu
- 6 łyżeczek cebulki prażonej Skworcu
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Ziemniaki myjemy, nie obieramy. Kroimy w plastry i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy olejem, czosnkiem i cebulką. Mieszamy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut - grzanie góra-dół, na koniec jeszcze 10 minut z termoobiegiem. Podałam z kurczakiem pieczonym, pomidorem i lampką wina.
Smacznego :-)
Uwielbiam takie pieczone ziemniaczki z dużą ilością ziół, pycha :-)
OdpowiedzUsuńJa też :-) musi być dużo ziół :-) polecam i pozdrawiam :-)
UsuńAle ja kocham pieczone ziemniaczki :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne :-)
Usuńsuper! zrobię takie :) bardzo sympatyczny blog, poczytałam, pooglądałam i chętnie będę wpadać częściej dlatego obserwuję :) jeśli masz ochotę zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńWitaj. Dziękuje za odwiedziny i miłe słowa. Zapraszam wpadaj jak najczęściej :-) ja wpadnę do Ciebie. Pozdrawiam :-)
UsuńMarzenko a zrób sobie ziemniaczki z samym olejem i wędzoną papryką Skworca, zobaczysz jakie dobre. Prawie jak z ogniska. :)
OdpowiedzUsuńO super pomysł. Dzięki :-) wykorzystam jeszcze w tym tygodniu :-):-):-) pozdrowionka :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam przyprawy SKWORCU! Niesamowicie aromatyczne i różnorodne smaki. Muszę wypróbować Twoją wersję ziemniaczków z czosnkiem niedźwiedzim - tak jeszcze nie doprawiałam.
OdpowiedzUsuńOjoj Asiulek to rób szybko. Z czosnkiem niedźwiedzim to bajka :-)
Usuń