Szybkie bułki :-)
Kolejna akcja wspólnego wypiekania bułek stworzonego przez Agnieszkę. Akcję znajdziecie na stronie Kuchnia Maryny. Bułeczki naprawdę szybkie, bez drożdży. Wyszły bardzo smaczne, mięciutkie i pulchne. Polecam Wam do wypróbowania.
Smakują inaczej niż te tradycyjne wypiekane na drożdżach. Lubię takie wspólne wypiekanie z innymi blogerkami czy blogerami, miło jest tak spędzać czas.
Smakują inaczej niż te tradycyjne wypiekane na drożdżach. Lubię takie wspólne wypiekanie z innymi blogerkami czy blogerami, miło jest tak spędzać czas.
Zapraszam do wypróbowania :-)
Składniki:
- 350 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli i cukru
- 200 ml mleka
- 15 g proszku do pieczenia
- 50 ml oleju
- sezam, słonecznik lub siemię lniane do posypania
Wykonanie:
Do miski wrzucić wszystkie składniki i wymieszać, aż składniki się połączą.
Ja swoje wymieszałam w Thermomix - obr. 4 czas. 40 sekund.
Ciasto na bułki jest dość klejące, ale jak zmoczyłam dłonie łatwo się bułki formowało. Ułożyłam je na blaszce z papierem do pieczenia i posypałam słonecznikiem, piekłam przez 15 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Bułki pięknie wyrosły. Wyszło mi 8 sztuk.
Smacznego :-)
Dziękuje za wspólne wypiekanie. Jak zawsze było smacznie i miło.
A piekłam razem z:
- Asią
- Bożenką
- Joasią
no super,dziękuję za wspólne bułeczki :)
OdpowiedzUsuńJa również Aguś :-) i do następnego :-)
UsuńBardzo apetyczne bułeczki, idealne na śniadańko :-)
OdpowiedzUsuńTak i bardzo szybko się je robi bo nie wymagają wyrastania :-)
Usuńno tomusze wypróbowac przepis ;)
OdpowiedzUsuńa próbowął ktos taka bułkę jeść wieczorem bądź na drugi dzień
Polecam. Ja jedną zjadłam wczoraj jak wystygła i jedną dzisiaj na śniadanie. Była smaczna i świeża.
UsuńPolecam jak najbardziej na następny dizeń są równie pyszne dzieki jajku s a dłużej świeże :)
Usuńdzieki na pewno przepis wypróbuje :)
UsuńPani Marzeno,piekarnik grzałka gora- dol ? Z termoobiegiem czy bez ? :-)Lub grzałka tylko dol z termoobiegiem ? :-)
OdpowiedzUsuńJuż odpowiadam. Grzanie góra-dół :-):-):-)
OdpowiedzUsuńSuper piękne, bardzo zgrabne bułeczki. Idealne na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńDzięki :-) polecam do wypróbowania :-)
UsuńFaktycznie szybkie i proste bułeczki. Nie omieszkam wypróbować :) Ech, znowu nie załapałam się na wspólne pieczenie, buuu :(
OdpowiedzUsuńAsiu spróbuj :-) wyszły smaczne i długo są świeże :-) następnym razem z nami upieczesz :-)
OdpowiedzUsuńMoje bułeczki sie pięką
OdpowiedzUsuńCieszę się, jestem ciekawa jak będą smakowały :-)
UsuńWyszły pyszne i robie je 2 raz polecam. I dodałam płaską łyżeczke soli i jednak troche za duzo teraz dałam pół
OdpowiedzUsuńCieszę się, że buły smakują :-) są fajne i szybkie w zrobieniu :-) pozdrawiam serdecznie i dziękuje :-)
UsuńBułeczki wyszły pyszne mięciutkie Ale dodalabym mniej cukru - pół łyżeczki Buleczki piekłam ok 25 min pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowały. Pozdrawiam serdecznie 😘
UsuńWłaśnie zrobiłam i zjadam, są pyszne, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Ja zrobiłam z mieszanki mąk pszennej, pełnoziarnistej i żytniej-super!
OdpowiedzUsuńJa zrobiłam z mąki tortowej z czarnuszka, pycha!
OdpowiedzUsuńBułeczki wyglądają Pięknie,właśnie upiekłam na śniadanie po rozkjoreniu rozczarowanie.Smak jalowej babki. Zawiedzona
OdpowiedzUsuńPrzykro mi że ci nie smakują. No ale nie zawsze wszystko musi smakować wszystkim. Ja piekę je do dzisiaj i nam smakują. Dziękuje za wypróbowanie przepisu i komentarz. Pozdrawiam serdecznie 😃
UsuńBułeczki pięć na góra dół?:)
OdpowiedzUsuńTak :-)
UsuńPrzepis wyprubowany tylko moje bułki nie chcą się zarumienić i ja zamiast ziaren położyłam cebulę
OdpowiedzUsuń