Filet z kurczaka na kanapki
Robicie sami szynki, pieczecie mięso na kanapki czy kupujecie wędlinę w sklepach. Ja robię już od dłuższego czasu sama, te szynki w sklepach nie są za zdrowe. Wolę sama zrobić pieczne mięska i zapewnić mojej rodzinie zdrowe śniadanie, pieczony chleb lub bułki kawałkiem takiego mięsa smakuje wyśmienicie.
Wykorzystałam przyprawy jakie dostałam od firmy Tytka Smaku. Filet wyszedł bardzo aromatyczny i pyszny.
Wykorzystałam przyprawy jakie dostałam od firmy Tytka Smaku. Filet wyszedł bardzo aromatyczny i pyszny.
Zapraszam :-)
Składniki:
- filet z kurczaka (podwójny)
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka ziołowej Tytka Smaku
- 1 łyżeczka husarskiej obsypki Tytka Smaku
- 1 łyżeczka marynaty staropolskiej Tytka Smaku
Wykonanie:
Do miseczki wlewamy olej i wsypujemy przyprawy, mieszamy i smarujemy taką marynatą filety. Przekładamy do miski, zamykamy i chowamy na noc do lodówki. Na drugi dzień filet przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 1 godzinę i 15 minut. Po upieczeniu wykładamy na talerz i zostawiamy do wystudzenia. Przechowujemy w lodówce.
Smacznego :-)
Pyszniutki i jaki soczysty ten twój filecik Marzenko :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Danusiu :-) pozdrawiam :-)
UsuńWygląda soczysto i pysznie!
OdpowiedzUsuńJa staram się robić zarówno pieczywo jak i wędliny sama. Jeśli nie mam wtedy robię na kanapki pastę warzywną, rybną, drobiową lub jajeczną - moja rodzina je uwielbia, a do tego zdrowiej :)
Takie domowe smakołyki są najlepsze :-)
UsuńJaki soczysty i jaka apetyczna skórka :)
OdpowiedzUsuńDzięki Leno. Zawsze piekę w rękawie mięso. Wychodzi idealne :-)
UsuńSuper, sto razy zdrowszy niż szynki z konserwantami kupowane w skleach. A jaki sycacy i wartościowy. Dużo zdrowego białka. Wygląda wspaniałe i aż chciałoby się skosztować :)
OdpowiedzUsuńDzięki Madziu :-) ja już teraz nie kupuje w sklepach :-) wiem co jem i polecam :-)
UsuńMmm już się głodna zrobiłam Marzenko, ale ten filecik soczyście wygląda, widać że dobrze doprawiony.. Pyszności :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Karinko. Wyszedł mniam pyszny :-):-):-)
UsuńJaka fajny pomysł na wędlinkę :)
OdpowiedzUsuńDzięki Madziu i polecam :-):-):-)
UsuńFantastyczny i najsmaczniejszy domowy. Widać, że tak upieczony w rękawie jest bardzo soczysty. Mniam, do chlebka....
OdpowiedzUsuńKrysiu wcześniej piekłam w takiej brytfance i nie wychodził taki soczysty jak z rękawa. Polecam :-)
UsuńJa bardzo lubię domowe wyroby. Też sama piekę. Cała rodzina uwielbia takie kanapki. Pierś pieczona wygląda przepysznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuje. Domowe wiem co jem :-):-):-)
UsuńO rany, jak to mięsko pysznie wygląda!!!! Pierwszy raz słyszę o husarskiej obsybce, muszę ją wypróbować!!! Mięsko pierwsza klasa!!!!!
OdpowiedzUsuńAgnieszko przyprawa do mięs husarska super :-) polecam :-)
UsuńIdealny !!
OdpowiedzUsuńStarałam się :-):-):-)
UsuńNie wiem wysłało czy nie?
OdpowiedzUsuńA nic....skrobnę raz jeszcze....bardzo ładne sztuki mięsa. :) Buziole
Dzięki Elunia :-):-):-)
UsuńPychotka, moje ulubione mięsko :-)
OdpowiedzUsuńJa takie mięsko piekę dwa razy w tygodniu na zmianę ze schabem :-):-):-)
UsuńTakie domowe mięsko na kanapki jest najlepsze! Pyszne, soczyste i zdrowe! :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie :-):-):-)
UsuńGenialne ,popieram domowe wędliny i mięsiwa.
OdpowiedzUsuńDziękuje :-) ja uwielbiam domowe wędlinki :-) pozdrawiam :-)
UsuńSuper pomysł,musi być smacznie ;)
OdpowiedzUsuńSmacznie i zdrowo :-)
UsuńDomowe najlepsze. Drób przyrządza się szybko,a smakuje wybornie
OdpowiedzUsuńU mnie ciągle drób. Tak jakoś go lubimy i jemy. A ten na kanapki jest super :-)
UsuńIdealne,a do tego domowy chlebuś:)
OdpowiedzUsuńNajlepsze zestawienie. Właśnie upiekłam dzisiaj chlebek na zakwasie a do tego jeszcze jest filecik. Mniam :-)
UsuńTo jest mięsko na kanapeczki pamiętam jak smakowało. Był mmnniiaamm
OdpowiedzUsuńDziękuje :-) fakt jest pyszne :-)
Usuń
OdpowiedzUsuńTo jest znakomita alternatywa na kanapki, mięso pięknie wypieczone, można dostać ślinotoku od samego patrzenia, my też preferujemy mięso drobiowe, jest chyba najlepsze, szybko się go przyrządza i co najważniejsze wszystkim zawsze smakuje - świetny pomysł - pozdrawiam :-):-):-)
Wiesz, że ja też najczęściej wybieram drób. Smakuje wyśmienicie i zawsze się sprawdza :-) na kanapki super :-) pozdrawiam serdecznie :-)
UsuńMarzenko, jak Ciebie wszystko wyglada, mozna jesc oczami. Ten filet jest super :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Edytko. Również pozdrawiam :-)
UsuńA czy te sklepowe piersi z kurczaka są zdrowe?O ile mi wiadomo to drób jest faszerowany antybiotykami.
OdpowiedzUsuńPzdr