Rogaliki z kajmakiem, orzechami i ananasem
Tak mi zasmakowały te rogaliki, że zrobiłam je znowu, tylko tym razem z zupełnie innym nadzieniem. Miałam w lodówce kajmak i dodałam produkty, jakie otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Owocowy Raj. Dodatek orzechów nerkowca i kandyzowanego ananasa sprawdził się świetnie. Polecam Wam produkty z Owocowego Raju, znajdziecie tam mnóstwo pyszności.
Zapraszam do wypróbowania :-)
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 250 g margaryny
- 1 szklanka gęstej śmietany 18%
- 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kajmak
- garść orzechów nerkowca Owocowy Raj
- ananasy kandyzowane Owocowy Raj
- cukier puder do posypania
Wykonanie:
Wszystkie składniki (oprócz kajmaku, orzechów, ananasów i cukru pudru) wkładamy do miski i wyrabiamy, aż składniki się połączą. Ciasto schować na 1 godzinę do lodówki. Kajmak wymieszać z posiekanymi drobno orzechami nerkowca, ananasy pokroić na małe plasterki. Na stolnicy podsypanej mąkę wyłożyć ciasto, podzielić na cztery części, rozwałkować na owalny placek i podzielić na 8-12 części, na każdy kawałek nałożyć porcję kajmaku z orzechami i ułożyć po platerku ananasa, zawinąć. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu przełożyć na kratkę do wystudzenia, przełożyc na talerz i posypać cukrem pudrem.
Smacznego :-)
Pyszne nadzienie!
OdpowiedzUsuńDziękuje :-) oj pyszne :-)
Usuńbardzo fajne nadzienie do środka! :)
OdpowiedzUsuńAnulko polecam, wyszły rewelacyjne :-)
UsuńJakby mało było tych wczorajszych,to musiałaś dołożyć jeszcze przepyszne nadzienie:)kusicielka:)
OdpowiedzUsuńOj tam Aguś. U mnie wszyscy uwielbiają rogaliki więc robię :-) a te wyszły wyjątkowo pyszne :-)
UsuńO jakie piękne :) aż jeść się chce
OdpowiedzUsuńAgnieszko częstuj się, proszę :-) życzę smacznego :-)
Usuńale pyszne nadzienie !!!
OdpowiedzUsuńFantastyczne rogaliki z super nadzieniem :)
OdpowiedzUsuńPyszne Madziu wyszły, polecam :-)
UsuńPyszne ,dawno u mnie nie było.
OdpowiedzUsuńLauro a u mnie ostatnio rogalowe szaleństwa :-)
UsuńPiękne!!!! Muszę wypróbować to nadzienie, bo robale z tego przepisu są wspaniałe!
OdpowiedzUsuńDzięki Aguś, nadzienie z kajmaku sprawdziło się rewelacyjnie :-)
Usuńpoproszę kilka do kawki :)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się Martuś, smacznego :-)
UsuńAleż smakowicie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńDziękuje :-) polecam są pyszne, rewelacyjne ciasto na rogaliki :-)
UsuńJak ja kocham rogaliki mm;d opstatnio mama robiła z powidłami własnej roboty - jeśc, jeśc i jesć:D Pokaze jej Twój przepis;-)
OdpowiedzUsuńWitaj Sandro, przepis polecam, rogaliki z niego robione wychodzą pyszne :-) pozdrawiam i dziękuje :-)
UsuńTen pomysł jest genialny! Palce lizać :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Paulinko, spróbuj takiego nadzienia, pychotka :-)
Usuńz karmelem?!
OdpowiedzUsuńChceeeeeee <3 <3 <3
a jak pięknie zawinięte!
Częstuj się :-) smacznego :-)
Usuńświetny przepis na pewno skorzystam :-) rogaliki wyglądają smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńw wolnej chwili zapraszam do siebie http://jeanettegloves.blogspot.com/
Witaj :-) dziękuje za odwiedzinki, rogaliki polecam bo są pyszne :-) i biegnę odwiedzić ciebie :-)
UsuńKochana nie próżnujesz i dziś rogalikami kusisz. U mnie na lenia...szarlotka sypana, ale za to bez cukru :) Buzille
OdpowiedzUsuńElu mnie jak zawsze nosi, latałam z psem po parku z piłką, zbierałam kasztany i działałam w kuchni :-) a twoja szarlotka pyszna, czestowałam się :-)
UsuńNie miałam okazji spróbować takiego nadzienia, ale nie trzeba być znawcą, żeby od razu stwierdzić, że musi być pyszneeeee!!!:-)
OdpowiedzUsuńOj to prawda. Kajmak jest pyszny :-) rogaliki polecam bo są pyszne :-):-):-) pozdrawiam serdecznie :-)
UsuńTakie nadzienie to same pyszności! Szaleństwo :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Oj tak szaleństwo smaków :-)
UsuńSuper połączenie. Nigdy takiego nie próbowałam. Zapewne smaki świetnie się zasymilowały i przeniknęły :) Ananasy zaskakują w rogalikach, bo nawet się nie natkęłam w życiu na takie, a już sporo takich jadałam. No nie takich, bo te wyszły przecudownie i na pewno są smakowym majstersztykiem! Pozdrowieńka serdeczne :)
OdpowiedzUsuńMadziu a tak sobie pomyslałam, żeby toszku pokombinować i znalazłam w szafie ananasy :-) i dalej już poszło. A przepis na rogaliki polecam jest rewelacyjny :-) pozdrowionka wieczorne :-)
UsuńZ kajmakiem... Poezja :)
OdpowiedzUsuńTak pyszne, będę je powtarzać :-)
UsuńAle pyszne nadzienie. Zjadłabym takiego rogalika :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńMarto pyszne, polecam spróbuj :-) rogaliki mają zupełnie inny smak niż z marmoladą :-) pozdrawiam serdecznie :-)
UsuńSuper pomysł na nadzienie :) Od razu zapisuję, mam nadzieję, że zdążę wypróbować w najbliższym czasie!
OdpowiedzUsuńWitaj :-) dziękuje i polecam, są pyszne :-) pozdrawiam :-)
Usuń