Pierogi z mięsem
Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na pierogi z mięsnym farszem. Ale takie pierogi, które są przygotowane z gotowych krążków z ciasta pierogowego. Jakiś czas temu napisała do mnie Pani Ewa, z prośbą o przetestowanie jej krążków. Powiem szczerze, że bardzo mnie zaciekawiła swoim produktem. Po wielu rozmowach stwierdziłam, że Pani Ewa zasługuję na to, aby cały świat się dowiedział o jej produkcie.
Są to krążki wyrabiane z czterech składników - woda, mąka , olej i sól, nic więcej, nie ma ulepszaczy czy konserwantów, Pani Ewa sama robi ciasto pierogowe, z którego wycina krążki i je mrozi. Pomysł rewelacyjny, wart wypróbowania.
Więcej informacji o krążkach poczytajcie na stronie Pani Ewy. Chcecie zobaczyć jak powstają obejrzyjcie filmik o pierogach.
Tak wyglądają gotowe krążki z ciasta pierogowego, należy je rozpłaszczyć palcami albo rozwałkować. Ja lubię cieńsze ciasto, więc je rozwałkowałam na stolnicy lekko podsypanej mąką.
W opakowaniu znajduje się 10 sztuk pierogów, każdy jest przełożony papierkiem, więc się nie sklejają. Jest to produkt zamrożony, należy go przed użyciem rozmrozić.
Tak wyglądają krążki po rozwałkowaniu, nakładamy farsz i zlepiamy. Wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy około 10 minut, po czym wyjmujemy i możemy jeść.
A tutaj po wyjęciu z wody, moje chłopaki wolą pierogi podsmażone, więc dla nich była inna wersja, ja zjadłam takie prosto z wody.
Wersja dla chłopaków podsmażona na łyżce oleju ryżowego z dodatkiem odrobiny masła dla smaku.
Farsz - 500 g filetu z kurczaka, cebula, puszka pomidorów, sól, pieprz, 2 łyżeczki przyprawy do pierogów, łyżeczka przyprawy do kurczaka.
Wykonanie - filet kroimy na kawałki i mielimy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i wrzucamy na patelnię z łyżką oleju ryżowego, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę i puszkę pomidorów, dusimy około 20 minut. Farsz powinien być zwarty, jeżeli jest jeszcze płynny należy go odparować. Dodajemy do smaku sól, pieprz, przyprawę do pierogów.
Farsz nakładamy łyżeczką na rozwałkowane krążki pierogowe, zlepiamy i gotujemy. Podajemy prosto z wody lub podsmażone.
Pierogi wychodzą wyśmienite, ciasto jest pyszne, miękkie i łatwe w przygotowaniu. Moim zdaniem jest to świetny pomysł, który powinien zyskać poparcie i sławę. Spróbujcie sami. Z Panią Ewą można się kontaktować poprzez maila olejnik.ewa@interia.pl lub poprzez numer telefonu podany na stronie.
Jestem pełna podziwu dla Pani Ewy, jest ona osobą bardzo ciepłą i życzliwą i jej krążki z ciasta pierogowego zasługują na to, aby je promować. Jest to świetny pomysł dla osób, które nie umieją lub nie lubią robić ciasta pierogowego czy też nie mają na to czasu. Przygotowanie farszu zajmuje dosłownie kilka chwil i każdy z nas może stworzyć pyszne danie. Krążki z ciasta pierogowego są produkowane przez Przedsiębiorstwo Przemysłu Spożywczego "OLEJNIK", czyli samą Panią Ewę, są zgłoszone do biura patentowego i zarejestrowane.
Takie ciasto pewnie przyda się tym, którzy mają problem ze zrobieniem dobrego ciasta na pierogi. Dobrze, że jest bez konserwantów. A pierożki zrobiłaś Marzenko smaczne. Mogłabyś takie podsmażone podesłać , bo ja też lubię taką wersję :)
OdpowiedzUsuńKrysiu zdecydowanie tak :-) a pierożki wysyłam :-)
UsuńA to dopiero ciekawostka, takie krążki :) bardzo ułatwią przygotowanie.....a pierożki wyszły, że palce lizać :)))
OdpowiedzUsuńOluś dla mnie też to nowość, ale rewelacyjna sprawa :-) dziękuje i polecam :-)
Usuńfajny pomysl z tymi krazkami
OdpowiedzUsuńAguś super :-) naprawdę należą się Pani Ewie wielkie gratulacje :-)
UsuńDobra alternatywa dla tych co nie mają czasu wyrabiać ciasta na pierogi lub po prostu nie mają do tego cierpliwości. Ładnie wygląda, fajnie zapakowane, ciekawi mnie tylko czy smak jest taki jak prawdziwych domowych pierogów :)
OdpowiedzUsuńCiasto smakuje jak domowe, jest miękkie po ugotowaniu i pyszne, zdecydowanie polecam :-)
UsuńPodsmażone z mięsem-najlepsze. Fajny patent dla zapracowanych :)
OdpowiedzUsuńMi smakują obie wersję :-) tak masz rację dla zabieganych super :-)
Usuńale super pomysł! :)
OdpowiedzUsuńPrawda :-)
UsuńUwielbiam wszelkiej maści pierogi. Te z mięsem to był mój debiut i mam do nich słabość :)
OdpowiedzUsuńMoich chłopakom bardzo z mięskiem smakowały :-)
Usuńbardzo fajny pomysł z tymi gotowymi krążkami, na pewno bardzo przyspiesza i ułatwia pracę przy pierożkach ; )
OdpowiedzUsuńTak :-) i wszyscy, którzy nie umieją robić ciasta skorzystają :-)
UsuńSuper, ale ludzie maja pomysły :D A pierożki wyglądają niesamowicie apetycznie!
OdpowiedzUsuńOj tak :-) pomysł rewelacyjny :-) dziękuje :-)
UsuńNominuję Cię do Liebster Blog Award ;-)
OdpowiedzUsuńhttp://kupujetestujerecenzuje.blogspot.com/2014/12/nominacje-liebster-blog-award-2.html#more
Dziękuje Jolu, ale z powodu wiecznego braku czasu muszę odmówić :-) pozdrawiam serdecznie :-)
UsuńGotowe ciasto na pierogi i to od razu w formie krążków to super sprawa i mniej pracy w domu hehehe Pierogi wyglądają bardzo apetycznie :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńMożna szybko przygotować pyszne pierożki :-)
UsuńDla osób, którzy deklarują, że nie mają w ogóle talentu do gotowania takie krążki to świetne rozwiązanie :D
OdpowiedzUsuńA tak w ogóle to my też wolimy pierogi z wody ;)
Z takich krążków mogą skorzystać wszyscy :-)
UsuńPierożki bardzo lubię, twoje bym wchłonęła od razu :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Danusiu :-)
UsuńJutro będę robiła pierożki, i powiem Ci , że chętnie skorzystałabym z gotowych krążków :) Jestem trochę zmęczona dzisiejszymi przygotowaniami - jedzenie dla 100 osób :) Ale nic to, prześpię się i rano będę jak nowa ;) W końcu kocham gotowanie :) Pozdrawiam ! :)
OdpowiedzUsuńMoniczko podziwiam Cie kochana :-) ale masz rację, ja też tak mam i nawet jak jestem zmęczona po odpoczynku mam dużo nowych sił na gotowanie :-)
UsuńWyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :-)
UsuńBardzo lubię takie pierożki, chyab po świętach też zrobie :)
OdpowiedzUsuńMartuś ja pierożki uwielbiam i mogłabym je jeść codziennie :-)
Usuńmimo wszystko wolę pozostać zwolennikiem domowego ciasta, ale Pani Producentce życzę dalszych sukcesów :)
OdpowiedzUsuńA pierożki z mięskiem to klasyk, jakże przepyszny! ;)
Pyszny, oj pyszny :-) przekaże życzenia :-)
UsuńBardzo lubię pierogi z mięsem :)
OdpowiedzUsuńMoje chłopaki za nimi wprost przepadają :-)
UsuńPierożki - uwielbiam te na słodko i te wytrawne. można je zjeść z dowolnym farszem dlatego są tak uniwersalnym daniem :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie tak :-)
UsuńLubie takie podsmazone pierożki.
OdpowiedzUsuńJa też :-) a jakie zjem to akurat zależy od mojego nastroju :-)
UsuńSuper pomysł z takim gotowym ciastek pierogowym. A pierożki są pięknie i na pewno pyszne.
OdpowiedzUsuńPomysł rewelacyjny :-) a pierożki pyszne wyszły :-)
UsuńO ciekawe to ciasto, jak nie ma czasu zarabiać to jest jak znalazł. Pierożki super
OdpowiedzUsuńAgnieszko super pomysł a pierożki wyszły rewelacyjne w smaku :-)
UsuńUwielbiam takie podsmażane:-)
OdpowiedzUsuńPyszne są :-)
UsuńFajny pomysł z tymi krążkami. Ja jednak wolę swoje ciasto :)
OdpowiedzUsuńMarto to zrozumiałe, te krążki to fajny pomysł dla osób, które nie umieją robić ciasta lub nie mają na to czasu :-)
UsuńBardzo ułatwia życie takie gotowe zamrożone ciasto:)
OdpowiedzUsuńOj tak Aguś :-)
Usuń