Pasta z łososiem na kanapki
Dzień dobry. Za oknem szaro, buro i ponuro i deszczowo. W taki dzień humor może nam polepszyć tylko pyszne śniadanie i kubek aromatycznej kawy. Bardzo lubię robić różne pasty na kanapki. Cały czas szukam inspiracji i wymyślam nowe smaki. Na pomysł zrobienia tej pasty wpadłam robiąc zakupy. Zobaczyłam taką gotową pastę i postanowiłam zrobić podobną, ale domową.
Pasta jest pyszna, bardzo nam zasmakowała. Do pasty dodałam łososia od Graal i podałam ją z pysznymi waflami od Good Food. Taką pastę możemy zrobić na śniadanie, kolację lub przekąskę. Dobrym pomysłem okazało się dodanie do pasty ogórków konserwowych, nadają paście charakteru.
Pasta jest pyszna, bardzo nam zasmakowała. Do pasty dodałam łososia od Graal i podałam ją z pysznymi waflami od Good Food. Taką pastę możemy zrobić na śniadanie, kolację lub przekąskę. Dobrym pomysłem okazało się dodanie do pasty ogórków konserwowych, nadają paście charakteru.
Zapraszam na kanapeczkę :-)
Składniki:
- opakowanie serka śmietankowego (125 g) - u mnie Philadelphia
- opakwanie łososia w sosie koperkowym Super Fish Prestige
- 3 małe ogórki konserwowe
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- szczypta soli i pieprz
Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy serek śmietankowy, dodajemy łososia z sosem koperkowym i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy posiekany koperek i drobno pokrojone ogórki konserwowe. Mieszamy. Podajemy z chlebem lub tak jak ja z waflami kukurydzianymi i ryżowymi. Przechowujemy pastę w lodówce.
Mniam..ale smakowicie wygląda, pycha!
OdpowiedzUsuńPasta super! A te wafle to ulubione mojej Trzylatki:)
OdpowiedzUsuńpasta bardzo smakowita, w sam raz np. na piątek:)
OdpowiedzUsuńJest pyszna i bardzo aromatyczna :-)
UsuńPrzyjmujemy zaproszenie i częstujemy się Twoją pastą.Mamy nadzieję,że zrobiłaś troszkę więcej:)
OdpowiedzUsuńMasz rację - dodanie ogórka dodaje fajnego kontrastu.
Pozdrawiamy:)
Jasne zapraszam serdecznie. Pozdrawiam serdecznie :-)
UsuńKocham wszystkie pasty. Ja właśnie gotuję soczewicę na moją ulubioną, ale o Twojej będę pamiętała :)
OdpowiedzUsuńSmakowita :)
OdpowiedzUsuńmmm super pasta - idealna na śniadanko :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :-)
Usuńczęsto robi takie pasty bo są świetne! ! Wygląda pięknie!
OdpowiedzUsuńChętnie zjadłabym taką pastę. A z serkiem Philadelphia to dobry pomysł :)
OdpowiedzUsuńŁosoś zawsze i wszędzie. A w takiej paście to już w ogóle :0
OdpowiedzUsuńJest pysznie - zapewniam :-)
UsuńPychota!!
OdpowiedzUsuńSałatka wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kanapki z wszelkimi pastami . Pychotka.
OdpowiedzUsuńŁososia uwielbiam :) pasta musi być bardzo pyszna :)
OdpowiedzUsuńMartuś jest rewelacyjna. O wiele lepsza niż gotowe pasty ze sklepu :-)
UsuńDość mam ostatnio ryb wszelakich :)
OdpowiedzUsuńChcesz, by Twojego bloga odwiedzało więcej osób? Dołącz do nas!
OdpowiedzUsuńhttp://katalogsmakow.pl/
Rejestracja znajduje się w prawym, górnym rogu. Pozdrawiamy!
Kocham łososia!! :)
OdpowiedzUsuńPasty rybne robię bardzo często, jednak zazwyczaj z makreli lub tuńczyka. Twój pomysł bardzo mi się spodobał, będę musiała go wykorzystać w najbliższym czasie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana. Pozdrowionka :-)
UsuńPasta musi być bardzo aromatyczna, a te wafle uwielbiamy po prostu :) Kukurydziane są genialne :)
OdpowiedzUsuńChętnie przygotuję pastę z ogórkiem, to mi się wydaje ciekawy pomysł ;)
OdpowiedzUsuńNo taka pasta to rozkosz dla podniebienua ;)
OdpowiedzUsuńPyszna pasta i do tego takie smaczne i mega cienkie wafelki, super:)
OdpowiedzUsuńDanusiu bardzo nam smakują :-) wafle są świetne :-) a pasta aromatyczna :-)
Usuńłosoś...to coś dla mnie...bardzo fajniutki przepis...dziękuję i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMniam!!! Kusząca ta pasta!
OdpowiedzUsuńUwielbiam i łososia i takie pasty! :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :-)
UsuńPasty rybne są pyszne. :)
OdpowiedzUsuńTo takie rillettes, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńnie miałam okazji jeść takiej pasty, ale wygląda baaardzo zachęcająco! :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie spróbuj. Warto :-)
UsuńZ łososiem jak dla mnie bomba :))
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty kanapkowe :) a do nich świeże pieczywo!
OdpowiedzUsuńAle pysznie to podałaś.
OdpowiedzUsuń