Pasta z jajka i łososia



Kolejna propozycja na smakowitą pastę na kanapki. Tym razem z jajka i łososia. Pyszna i lekka. Idealnie pasuje na śniadanie, na przekąskę w pracy. Łatwa i szybka do zrobienia. Ostatnio często u mnie goszczą właśnie pasty. Oczywiście możecie dać także inną rybę. Dzisiaj mam wolny dzień i za jakiś czas jadę do Warszawy na warsztaty kulinarne z Lidl i Karolem Okrasą.
Bardzo się z tego powodu cieszę, ponieważ uwielbiam Karola, jego gotowanie, dania i pomysły, moge bez przerwy oglądac jego programy, są świetne. Mam zamiar świetnie się bawić i pysznie gotować. Jak wrócę to zdam Wam relację jak było. Życzę Wam miłego piąteczku.

Zapraszam :-)


Składniki:

- 3 jajka
- garść posiekanego szczypiorku
- sól, pieprz
- łyżka jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Dodać posiekany szczypior i łososia z sosem, jogurt, sól i pieprz. Wymieszać wszystko dokładnie dłubiąc widelcem. Podawać z ulubionym chlebem. 








Komentarze

  1. Fajny pomysł na śniadanko,apetycznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie pasty do chleba. Marzenko w Warszawie pięknie świeci słońce pewnie na Twój przyjazd :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale super :-) słońce mnie lubi :-) dziękuje kochana :-)

      Usuń
  3. Tak, masz rację taka pasta na śniadanie, jak najbardziej pasuje :)
    A po warsztatach czekam na relację :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale super:) Czekam na relację z warsztatów! Żałuję, że w mojej okolicy nie są organizowane żadne warsztaty. :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie też się nic nie dzieje, muszę jeździć. Ale na szczęście nie tak daleko, chociaż tak sobie myślę, że na Okrasę to i bym na koniec Polski jechała :-)

      Usuń
  5. Marzenko też robię takie pasty i bardzo je lubimy:)
    warsztatów z Karolem zazdroszczę, bo bardzo lubię tego faceta:)
    Udanych warsztatów i miłego weekendu Ci życzę:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię takie połączenie w smarowidle :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pasty z jajek i ryb są wyjątkowo smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mój ulubiony omlet to taki z łosiem, tak więc taka pasta jak najbardziej jest dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Widzę,żę robisz wszystko,bym zajrzała w odwiedziny haha Bardzo lubię takie pasty:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam łososia to najlepsza jak dla mnie rybka :) pasta przepyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Super pomysł na pastę :) Łososia uwielbiam więc w sam raz dla mnie :))

    OdpowiedzUsuń
  12. Super pasta, chętnie wypróbuje :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię bardzo domowe pasty, moja ulubiona to z makrelą, jajkiem, ogórkiem, itd :)
    Miłego wyjazdu :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Pasta idealna na początek dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Bardzo lubię Twoje pasty na kanapki! Teraz muszę spróbować tej.
    Zabierzesz mnie ze sobą? Proszę, proszę, proszę...

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam pasty, z łososia nie próbowałam ale świetnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Warsztaty fajna rzecz :) baw się dobrze! Pasta pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Dzisiaj na obiad też zajadałyśmy się łososiem ale Twoja propozycja wygląda znacznie smakowiciej :P Życzymy udanych warsztatów :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Smacznie wygląda ta pasta.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  20. Rewelacyjna!!! Uwielbiam takie smarowidła :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Łosoś. Moja ukochana rybka. Bardzo ciekawy pomysł na pastę. No i nie jest to bardzo czasochłonne danie. Nawet blendować nie trzeba. Podoba mi się- zarówno jeśli chodzi o walory smakowe, jak i estetyczne. Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Lubię, a nawet bardzo lubię pasty, a jak jeszcze taka kolorowa :) pozdrawiam Marzenko

    OdpowiedzUsuń
  23. Chociaż rzadko jem pasty z dodatkiem ryb, to bardzo je lubię:) Twoja ma świetne składniki!

    OdpowiedzUsuń
  24. Nie ma jak domowa pasta :) Też często robię różne pastowe wariacje :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  25. Pycha :) Taka pasta na kanapki to super sprawa :)

    OdpowiedzUsuń
  26. łosoś i jajka to niesamowicie zgrany duet :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Mega smakowita pasta, zdrowa i z dużą ilością białka czyli taka jaką uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.