Domowy i szybki paprykarz



Mój mąż bardzo lubi paprykarz, ale od jakiegoś już czasu nie kupuje go w sklepach, robię własny na różne sposoby. Dzisiaj mam dla Was taką szybką wersję. W zasadzie taki paprykarz możecie zrobić z czym tylko chcecie, podstawą jest ryba i ryż. Smakuje rewelacyjnie na kanapki. Zachęcam do zrobienia. Dzisiaj pogoda troszku się poprawiła, wczoraj cały dzień padało i było zimno.
Kurczaczki myślę sobie, gdzie to lato, żebym ja musiała wieczór spędzać pod kocem, z kubkiem herbaty (z czystka), książką i oczywiście psiakiem. W domu jest naprawdę chłodno. Mam nadzieję, że wkrótce się poprawi, przecież już w piątek koniec roku szkolnego i wakacje. A tu tak jakby jesiennie.

Zapraszam :-)


Składniki:

- 50 g ugotowanego ryżu (u mnie paraboloid z dzikim)
- opakowanie sardynek w oleju z pastą pomidorowo-czosnkową (użyłam od Graal)
- sól himalajska
- pieprz czarny świeżo zmielony
- 2-3 łyżki ketchupu

Wykonanie:

Do miseczki wrzucamy ugotowany ryż, dodajemy sardynki z olejem i ketchup. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszamy widelcem, sardynki rozdrabniamy. Podajemy z pieczywem, posypujemy szczypiorkiem. 





Komentarze

  1. Z domowym chlebkiem, domowa pasta i szczypiorkiem z ogródka.... kanapka idealna ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. domowy jest najlepszy, sama często robię:)
    pyszne śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie strasznie zimno, ale za tydzień mają być naprawdę ciepłe dni ;) Paprykarz świetny;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste, smaczne i najlepsze, bo domowe !!! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja jeszcze nie robiłam, ale się przymierzam:) Wszak ja ze Szczecina;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Sama nigdy nie jadłam paprykarza, ale wygląda bardzo apetycznie. Może kiedyś spróbuję zrobić :))

    OdpowiedzUsuń
  7. Domowy paprykarz jest pyszny, ja też robiłam kiedyś.

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam..domowy paprykarz, domowy chlebek, duet idealny

    OdpowiedzUsuń
  9. Super, domowy paprykarz! Rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  10. paprykarz kiedyś był niezastąpiony podczas biwakowania;) Ale te z puszki ani jak nie umywają się do prawdziwego domowego - pysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  11. taka wersja ekspresowa ;) moja Babcia robi nieco inaczej, ale też smakuje przednio!

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygląda bardzo apetycznie! Lubię paprykarz, ale te kupne odstraszają 'zawartością'... koniecznie ten muszę wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Domowy jest zdecydowanie lepszy od kupnego. Wiadomo przynajmniej co się je :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Jako dziecko paprykarz jak na prawdziwą obywatelkę Zachodniopomorskiego jadłam codziennie. :D Obecnie bardzo rzadko i tylko wegetariańskie... :-) Ten jednak bym zjadła szybciutko! Jeszcze na takiej cudnej kromeczce... <3

    OdpowiedzUsuń
  15. Wieki nie jadłam paprykarzu a zawsze uwielbiałam. Koniecznie muszę zrobić domową wersję!

    OdpowiedzUsuń
  16. Jak byłam mała uwielbiałam paprykarz i do dzisiaj tak jest zresztą :-)

    OdpowiedzUsuń
  17. Nigdy nie próbowałam paprykarza robić samodzielnie, dobry pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Mój też uwielbia więc zaczęłam robić domowy :) przynajmniej wiadomo z czego jest i smakuje o niebo lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Domowy paprykarz na pewno by nam zasmakował :D

    OdpowiedzUsuń
  20. Wygląda cudownie :) nie ma to jak swojski paprykarz :)

    OdpowiedzUsuń
  21. U nas upaly:) :) grzeje na calego...:)
    super przepis na paprykarz.Z pewnoscia go kiedys wyprobuje:) Taki domowy bedzie smakowal:)
    Dziekuje:)

    OdpowiedzUsuń
  22. też czasami robię podobny :) jest przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Chcę zrobić swój paprykarz! :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Super, muszę kiedyś zrobić, wieki nie jadłam:) Też muszę wypróbować herbatkę z czystka:)

    OdpowiedzUsuń
  25. Jak ja bym teraz zjadła własnie taki:)

    OdpowiedzUsuń
  26. Wszystko co domowe jest przepyszne . Pozdrawiam Marzenko :)

    OdpowiedzUsuń
  27. O bardzo fajny pomysł na domowy paprykarz :)

    OdpowiedzUsuń
  28. prezentuje się znakomicie :) i ten szczypior mmmm :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Do chleba na śniadanie doskonała propozycja. Pomysłowo i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Fajna sprawa - uwielbiam paprykarza, ale po kupnym mam straszne mdłości. A taki domowy to na pewno co innego - muszę to wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  31. No przecież...że też na to nie wpadłam,ryż można wykorzystać,bo czasem trochę go zostaje i nie wiadomo co z nim począć:)

    OdpowiedzUsuń
  32. taki domowy to ma smak, nie to co ten z puszki :P

    OdpowiedzUsuń
  33. Szybkie, proste i smaczne - czyli gotowanie po mojej myśli :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.