Fasolka z masłem i bułką tartą
No i mamy fasolkę. Ja ją uwielbiam i mogę jeść niemal codziennie. Żółta czy zielona, a może fioletowa, wszystkie bardzo lubię. Najbardziej u mnie w domu popularna jest fasolka z masłem i bułką tartą, no bo kto jej nie lubi. Staram się jednak przygotowywać ją na różne sposoby, próbować nowych smaków i dodatków. Dzisiaj do masła dodałam odrobinę domowej vegety i przyprawę pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim. Wyszła pyszna, bardzo aromatyczna.
Robiłam już także z przyprawą pomidory z czosnkiem i bazylią, równie smakowita. Spróbujcie koniecznie. No i życzę wspaniałego weekendu.
Robiłam już także z przyprawą pomidory z czosnkiem i bazylią, równie smakowita. Spróbujcie koniecznie. No i życzę wspaniałego weekendu.
Zapraszam :-)
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 50 g masła
- szczypta domowej vegety
- łyżka przyprawy pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim
- łyżka bułki tartej
- łyżka mielonego siemienia lnianego
Wykonanie:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć do miski. W garnku rozpuścić masło, dodać przyprawy, bułkę i siemię lniane. Zamieszać i polać fasolkę.
Smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńTakie pyszności :):)to tylko :-)😊 u MARZENKi!!!
OdpowiedzUsuńWłaśnie byłam zrywać fasolkę, ale mnie komary ścięły....:( Ale też jutro będę mieć tak pysznie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWiadomo, z bułeczką najlepsza :)
OdpowiedzUsuńMój tata to uwielbia :)
OdpowiedzUsuńHaha właśnie dosłownie 10 minut temu jadłam fasolkę! :-) Najbardziej lubię taka dosyć jeszcze twardawą.
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńZ bułką najlepsza, szczególnie mojej mamy :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis :) na pewno się skuszę na taką fasolkę :)
OdpowiedzUsuńJa również bardzo lubię taką fasolkę :)
OdpowiedzUsuńFasolka z bułką to podstawa, następnym razem dodam pomidory z czarnuszką, bo je akurat mam i lubię :)
OdpowiedzUsuńKupuję zieloną i żółtą. Uwielbiam. Właśnie dzisiaj taką jadłam na obiad ale bez dodatkowych przypraw. Pyszna :)
OdpowiedzUsuńMiałam dziś na obiad pyszna, chociaż bez przypraw ;)
OdpowiedzUsuńklasyka gatunku ;)
OdpowiedzUsuńKlasycznie a jak pysznie :D
OdpowiedzUsuńJa najbardziej lubię fasolkę bez niczego, ale w domu u mnie czasami robi się właśnie z masłem i bułką, ale mi taka średnio smakuje :P Ale dodatek przypraw bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńMam fasolę w ogrodzie, ale jeszcze nic z niej nie robiłam, więc czas to nadrobić. Twoje danie wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńu nas fasola, szczególnie zielona to jest HIT. Uwielbiamy. Pyszne !!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Uwielbiam taką fasolkę. Jest idealnym dodatkiem do obiadu. Fasolkę tak naprawdę mogłabym jeść w każdej wersji... sporo tych wariantów w mojej kuchni ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
bardzo lubimy i to pod każdą postacią:)
OdpowiedzUsuńNa pewno zrobię z tą przyprawą.
OdpowiedzUsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńNiedługo dostanę fasolkę z działki i zrobię ją według Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńTaka fasolka jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuńSmak z dziecinstwa :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką fasolkę
OdpowiedzUsuńw lato fasolka to obowiązkowa pozycja na obiad lub jako dodatek :)
OdpowiedzUsuńNajbardziej popularna i niezawodna:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, szczególnie z ziemniakami i maślanką :) Pycha! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMniam, mniam ;-) jedna z moich ulubionych potraw! :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Tez taka robię i uwielbiam, nie daję czarnuszki i siemienia, ale na pewno warto spróbować, bo smak musi być jeszcze lepszy! :-)
OdpowiedzUsuńFajne dodatki wymyśliłaś!
OdpowiedzUsuńJa dodaję zamiast zwykłej bułki tartej i siemienia lnianego bułkę tartą pół na pół z lnem mielonym firmy Oleofarm. Smakuje rewelacyjnie! :)
OdpowiedzUsuń