Warsztaty Akademii Smaku Bosch - chlebem i solą



Jakiś czas temu miałam okazję uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez Bosch - akademia smaku o bardzo mi bliskiej tematyce "chlebem i solą". Piekę własne pieczywo już od dawna, sprawia mi to dużo radości. Z chęcią więc wzięłam udział w tych warsztatach.


Warsztaty odbyły się w Warszawie w Centrum Domowych Inspiracji. Bardzo fajne miejsce. 


Warsztaty chlebowe prowadził Tomasz Morawiecki. 





Po krótkim wstępie i zapoznaniu się uczestników podzieliliśmy się na grupy i zabraliśmy się do pracy. Stworzyliśmy bardzo zgraną ekipę, było smacznie, ciekawie i wesoło.


No i udzieliłam krótkiego wywiadu. Relację możecie obejrzeć tutaj.


Tu powstaje wspaniały chleb żytni razowy z figami i orzechami. Powiem wam, że wyszedł wspaniały a ja już go piekłam w domu, tak więc podzielę się z wami przepisem.


Tu wyrastają sobie bochenki chleba, potrzebują troszku czasu dla siebie.




Bardzo miło spędziłam czas. Wielu nowych rzeczy się dowiedziałam, nauczyłam nowych przepisów. Fajnie nam się wspólnie wypiekało.


Tutaj tworzymy bułeczki, rewelacyjne w smaku. Też je upiekę w zaciszu mojej kuchni, bo bardzo mi smakowały. Bułeczki robiliśmy z mąki orkiszowej z dodatkiem mąki graham.


A tu będzie wędrowała do piekarnika Socca. Powiem wam, że po raz pierwszy ją robiłam.
Świetnie smakowała z różnymi pastami, planuje ją odtworzyć, więc pomęczę was nowymi przepisami.


A tu Madzia walczy z fasolą i powstaje pyszna pasta. Każdy dosypał do niej coś od siebie
i wyszła znakomita (najlepsza). Ja taką pastę robię dość często na kanapki.




Upieczony chlebek bezglutenowy. Powiem szczerze, że nawet mi smakował bo nie za bardzo przepadam za smakiem pieczywa bezglutenowego a ten zjadłam z apetytem. Świetnie się komponował z pastą z oleju kokosowego - przepis też pojawi się na blogu. 


Upieczone bułeczki z pastą z fasoli, po prostu pyszności.


Chleb bezglutenowy szykuje się na stół.



A tu już upieczone, wspaniałe bochenki chleba z figą i orzechami.


Bardzo dziękuje za możliwość uczestniczenia w tak ciekawych i smakowitych warsztatach. Za zdjęcia dziękuje Akademii Smaku Bosch.

Komentarze

  1. Wow ale byśmy się tam najadły :D Zapachy musiały być niesamowite :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna relacja, fajnie poczytać o takich warsztatach, a z pieczenia chleba to i mi by się nawet przydały, bo kompletnie zielony jestem w tej dziedzinie :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Łukaszu było super. Wiele osób nauczyło się piec chleb na zakwasie :-)

      Usuń
  3. O widzę świetna imprezka była :) I fajnie pozdrawiam serdecznie :))

    OdpowiedzUsuń
  4. O jejku jakie pieczywo, czekam na przepisy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przepisy już się piszą. Pojawią się jeszcze w tym tygodniu :-)

      Usuń
  5. Na pewno było to dla Ciebie świetne przeżycie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Musiało być niesmakowicie :) Super wrażenie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Fajna zabawa.
    Czekam na obiecane przepisy.
    Maruda

    OdpowiedzUsuń
  8. Ależ tam musiały być zapachy!

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetne są takie warsztaty, można nie tylko wiele się nauczyć, ale także miło spędzić czas i poznać wielu fajnych ludzi :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetne warsztaty, pozazdrościć :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Warsztaty. wspaniale. pouczające pelne zapalu. 😊 i uczestnicy sympatyczni .Gratuluje Tobie tej pasji.Jesteś wspaniala super!!!!!😊 :);)🌸

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.