Warsztaty Akademii Smaku Bosch - chlebem i solą
Jakiś czas temu miałam okazję uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez Bosch - akademia smaku o bardzo mi bliskiej tematyce "chlebem i solą". Piekę własne pieczywo już od dawna, sprawia mi to dużo radości. Z chęcią więc wzięłam udział w tych warsztatach.
Po krótkim wstępie i zapoznaniu się uczestników podzieliliśmy się na grupy i zabraliśmy się do pracy. Stworzyliśmy bardzo zgraną ekipę, było smacznie, ciekawie i wesoło.
No i udzieliłam krótkiego wywiadu. Relację możecie obejrzeć tutaj.
Tu powstaje wspaniały chleb żytni razowy z figami i orzechami. Powiem wam, że wyszedł wspaniały a ja już go piekłam w domu, tak więc podzielę się z wami przepisem.
Bardzo miło spędziłam czas. Wielu nowych rzeczy się dowiedziałam, nauczyłam nowych przepisów. Fajnie nam się wspólnie wypiekało.
Tutaj tworzymy bułeczki, rewelacyjne w smaku. Też je upiekę w zaciszu mojej kuchni, bo bardzo mi smakowały. Bułeczki robiliśmy z mąki orkiszowej z dodatkiem mąki graham.
A tu będzie wędrowała do piekarnika Socca. Powiem wam, że po raz pierwszy ją robiłam.
Świetnie smakowała z różnymi pastami, planuje ją odtworzyć, więc pomęczę was nowymi przepisami.
A tu Madzia walczy z fasolą i powstaje pyszna pasta. Każdy dosypał do niej coś od siebie
i wyszła znakomita (najlepsza). Ja taką pastę robię dość często na kanapki.
i wyszła znakomita (najlepsza). Ja taką pastę robię dość często na kanapki.
Upieczony chlebek bezglutenowy. Powiem szczerze, że nawet mi smakował bo nie za bardzo przepadam za smakiem pieczywa bezglutenowego a ten zjadłam z apetytem. Świetnie się komponował z pastą z oleju kokosowego - przepis też pojawi się na blogu.
Bardzo dziękuje za możliwość uczestniczenia w tak ciekawych i smakowitych warsztatach. Za zdjęcia dziękuje Akademii Smaku Bosch.
Wow ale byśmy się tam najadły :D Zapachy musiały być niesamowite :D
OdpowiedzUsuńŚwietna relacja, fajnie poczytać o takich warsztatach, a z pieczenia chleba to i mi by się nawet przydały, bo kompletnie zielony jestem w tej dziedzinie :P
OdpowiedzUsuńŁukaszu było super. Wiele osób nauczyło się piec chleb na zakwasie :-)
UsuńO widzę świetna imprezka była :) I fajnie pozdrawiam serdecznie :))
OdpowiedzUsuńO jejku jakie pieczywo, czekam na przepisy:)
OdpowiedzUsuńPrzepisy już się piszą. Pojawią się jeszcze w tym tygodniu :-)
UsuńNa pewno było to dla Ciebie świetne przeżycie :)
OdpowiedzUsuńMusiało być niesmakowicie :) Super wrażenie.
OdpowiedzUsuńPrzeżycie niezapomniane :-)
UsuńŚwietne warsztaty :D
OdpowiedzUsuńFajna zabawa.
OdpowiedzUsuńCzekam na obiecane przepisy.
Maruda
Wkrótce się pojawią :-)
UsuńAleż tam musiały być zapachy!
OdpowiedzUsuńŚwietne są takie warsztaty, można nie tylko wiele się nauczyć, ale także miło spędzić czas i poznać wielu fajnych ludzi :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię uczestniczyć w warsztatach :-)
UsuńŚwietne warsztaty, pozazdrościć :)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę!
OdpowiedzUsuńWarsztaty. wspaniale. pouczające pelne zapalu. 😊 i uczestnicy sympatyczni .Gratuluje Tobie tej pasji.Jesteś wspaniala super!!!!!😊 :);)🌸
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :-)
Usuń