Jaglanka na śniadanie
Owsianka na śniadanie jest u mnie niemal codziennie. Ostatnio w mojej kuchni pojawiły się płatki jaglane i tak sobie leżały w kuchni, chyba troszkę o nich zapomniałam. Szukając żurawiny natknęłam się właśnie na jaglane płatki i tak sobie pomyślałam, że zrobię z nim owsiankę no poprawnie jaglankę. Znalazłam jeszcze błąkający się napój kokosowy i tak powstało pyszne śniadanie. Jaglanka bardzo mi smakowała i teraz będzie na zmianę z owsianką.
Składniki:
- 200 g napoju kokosowego
- 4 łyżki płatków jaglanych
- łyżka syropu daktylowego
- śliwki i winogrona
- syrop daktylowy do polania w płatki migdałów do posypania
Wykonanie:
Do garnka wlewamy napój kokosowy i wsypujemy płatki. Gotujemy tak długo na niewielkim gazie, aż płatki wchłoną cały płyn. Na koniec dodajemy odrobinę słodyczy czyli syrop daktylowy, jak go nie macie to dodajcie miodu. Przekładamy jaglankę do dwóch miseczek, dodajemy pokrojone na kawałki śliwki, winogrona, polewamy jeszcze syropem i posypujemy płatkami migdałów - kilka wystarczy.
Pysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam jaglanki! Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńJaglankę uwielbiam, a na słodko jeszcze jej nie jadłam! :-)
OdpowiedzUsuńKochana spróbuj koniecznie :-)
UsuńSuper dodatki do tych płatków. Też często jem je na śniadanie.
OdpowiedzUsuńTwoje śniadania są niesamowite. Samo zdrowie. Obserwuję od dawna i jestem pełna podziwu. Dla pomysłów i pracowitości Twoich rąk :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Agnieszko, bardzo się cieszę, że się podobają :-) pozdrawiam :-)
UsuńPysznie to wygląda, piękne zdjęcie:)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanko :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie :p
OdpowiedzUsuńDziękuje :-)
UsuńTakie śniadania to ja lubię:)
OdpowiedzUsuńa ja ostatnio na kolację miksuję sobie płatki jaglane, owsiane, żytnie i orkiszowe, dodaję ziarna chia, słonecznika i to, na co mam jeszcze ochotę, następnie zalewam kefirem lub maślanką i zjadam. Pyyyyycha!
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja :-)
UsuńWygląda cudnie, choć ja wolę na slono:)
OdpowiedzUsuńDziękuje :-)
UsuńJa jaglankę jem zazwyczaj na kolację (przed chwilą właśnie skończyłam), ale uważam, że na każdą porę nadaje się doskonale :) Twoja wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńpyszna dawka energii ba cały dzień :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką na raz! :)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie, coś dla mnie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :-)
Usuńtak, tak, tak!!! uwielbiam owsiankę i też prawie codziennie ją jem, jednak kasza jak i płatki jaglane mocno z nią konkurują! Świetny pomysł, żeby ugotować ją na kokosowym napoju alpro! musiała być pyszna :)
OdpowiedzUsuńU mnie dziś na śniadanie była owsianka, zresztą jak, co drugi dzień =D. Jaglanki jeszcze nie jadłam ;)
OdpowiedzUsuńPłatki jaglane poznałam niedawno i zakochałam się w nich od razu. Wolę je zdecydowanie bardziej niż owsiane czy jęczmienne :) Twój pomysł na śniadanie jest idealny :) Pycha, pycha i jeszcze raz pycha :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńCieszę się Agnieszko :-)
UsuńPyszny początek dnia:)
OdpowiedzUsuńCo za zgranie! Wyobraź sobie, że właśnie idę robić swoją :)
OdpowiedzUsuńO proszę, smacznego :-)
UsuńMarzenko jaglanka pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńpyszna śniadaniowa propozycja :)
OdpowiedzUsuńu mnie dzisiaj podobna! to się nazywa synchronizacja :)
OdpowiedzUsuńA jak :-)
UsuńZ takimi dodatkami wszystko musi smakować pysznie :D
OdpowiedzUsuńSmakowite śniadanko :)
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanko.
OdpowiedzUsuńSmakowite śniadanie :)
OdpowiedzUsuń