Zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego
Dzisiaj pomysł na szybki i pyszny obiad. Pomysł na przekąskę, którą podamy na spotkaniu rodzinnym lub ze znajomymi. Danie smakowite i bardzo syte. Nakarmi każdego głoda. Zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego. Z dodatkami jakie lubicie.
Można tutaj puścić wodze fantazji. Idealne danie na jesień, mogą być podane same lub w towarzystwie zupy kremu, sałatki czy sosów. Za oknem raptem 2 stopnie brrr, ale humor dopisuje i z uśmiechem ruszam do pracy. Miłego dnia wam życzę i smacznego :-)
Można tutaj puścić wodze fantazji. Idealne danie na jesień, mogą być podane same lub w towarzystwie zupy kremu, sałatki czy sosów. Za oknem raptem 2 stopnie brrr, ale humor dopisuje i z uśmiechem ruszam do pracy. Miłego dnia wam życzę i smacznego :-)
Zapraszam :-)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- ulubiona kiełbasa lub szynka
- 100 g sera żółtego
- ketchup
Wykonanie:
Płat ciasta francuskiego rozwinąć i posmarować ketchupem oraz sosem paprykowym ostrym. Rozłożyć cienkie plastry kiełbasy lub szynki. Posypać startym serem - 1/4 sera zostawić do posypania pizzerinek na wierzchu. Zawinąć ciasto ciasno jak roladkę i pokroić na plastry. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - nadzieniem na papier i lekko docisnąć. Posypać pozostałym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni przez 30-35 minut.
uwielbiam je! są hitem na imprezach :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na szybki obiad. Ciasto francuskie daje nam wiele możliwości na stworzenie smacznych dań. Wszystko zależy od wyobraźni. A Ty zrobiłaś to bardzo ciekawie i smacznie :)
OdpowiedzUsuńU mnie byłaby to kolacja, bardzo smakowita:)
OdpowiedzUsuńZmieniłabym tylko wierzchnie dodatki i nie pogardziłabym takim obiadem, kolacją czy lunchem ;)
OdpowiedzUsuńOoo... takie pizzerinki to bym chętnie do pracy zabrała, bo kanapki szybko mi się nudzą :)
OdpowiedzUsuńFajne i pomysłowe pizzerinki
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie. Lubię takie propozycje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Super szybka przekąska :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam się głodna! :)
OdpowiedzUsuńpyszniutkie :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, ja też robię podobne ale z ciasta drożdżowego. :-) Muszę spróbować takie!
OdpowiedzUsuńoj taaak.. też lubię takie przekąski, baaardzo :) Choć moja masa ciała nie :D
OdpowiedzUsuńHi there! This article could not be written much better!
OdpowiedzUsuńGoing through this article reminds me of my previous roommate!
He constantly kept preaching about this. I am going to
forward this article to him. Pretty sure he will have
a very good read. Many thanks for sharing!
My web site; domain
Do tego pysznie smakują zarówno jak są jeszcze ciepłe i kiedy zupełnie ostygną. I nie trzeba przygrzewać :)
OdpowiedzUsuńPyszne i pomysłowe:)
OdpowiedzUsuńpomysłowa przekąska na imprezy, na piknik albo do kibicowania przy telewizorze;)
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie, czego chcieć więcej :)
OdpowiedzUsuńAle fajne takie szybkie danie i każdemu będzie smakować :D
OdpowiedzUsuńSuper przekąska na imprezki :)
OdpowiedzUsuńBardzo, bardzo je lubimy! Dawno nie robiłam, narobiłaś mi smaka
OdpowiedzUsuńO nie... teraz to ja się dopiero głodna zrobiłam:)
OdpowiedzUsuńcałuski
Fajny pomysł ;-) nabrałam na nie apetytu ;-)
OdpowiedzUsuńJa ja je lubię :)) Pyszne i szybkie :))
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, pysznie u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, smacznie i prosto :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na imprezę :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają :) Są idealne na spotkania ze znajomymi, sama robiłam nie raz i z szynką, i łososiem, w zasadzie składniki można dobierać dowolnie! Fajne zdjęcia!
OdpowiedzUsuń