Jakubiak lokalnie recenzja książki
Jestem wielką fanką Tomka Jakubiaka, jego kuchni i pomysłów. Uwielbiam oglądać jego programy kulinarne i widzieć ile pasji i uśmiechu wkłada w każde przygotowane danie. Jak dowiedziałam się, że wydaje książkę to oczywiste dla mnie było to, że muszę ją mieć. Książka jest po prostu świetna i mogę ją wam polecić z całego serca. Wspaniałe przepisy dla każdego, super pomysły i pyszne zdjęcia.
Bardzo mi się podoba fakt, iż w książce znajdziemy przepisy wegetariańskie a nawet wegańskie, przepisy z drobiu, ryb i innych rodzajów mięs. No i moje ukochane desery. "Jakubiak Lokalnie" to propozycja, którą warto mieć na swojej półce z książkami. Tomek fantastycznie łączy składniki ze sobą, dodaje nietypowe smaki i wykorzystuje dary natury. Gotuje ze smakiem i nie patrzy na kalorie, robi to co lubi i co mu smakuje. Wypróbowałam już kilka jego przepisów i jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Przepisy jakie znajdziecie w książce są łatwe do przygotowania, składniki są ogólnie dostępne i nie musimy daleko szukać, aby je znaleźć. Lubię czytać jak Tomek opisuje składniki, produkty, jak się zachwyca smakiem dań i ta jego radość bijąca z każdego przepisu. Zawsze się śmieje jak przeglądam przepisy na mięso - gdzie Tomek pisze "Moje życie bez boczku nie miałoby sensu". To jest szczerość, to jest prawdziwa pasja gotowania, to jest życie.
Bardzo mi się podoba fakt, iż w książce znajdziemy przepisy wegetariańskie a nawet wegańskie, przepisy z drobiu, ryb i innych rodzajów mięs. No i moje ukochane desery. "Jakubiak Lokalnie" to propozycja, którą warto mieć na swojej półce z książkami. Tomek fantastycznie łączy składniki ze sobą, dodaje nietypowe smaki i wykorzystuje dary natury. Gotuje ze smakiem i nie patrzy na kalorie, robi to co lubi i co mu smakuje. Wypróbowałam już kilka jego przepisów i jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Przepisy jakie znajdziecie w książce są łatwe do przygotowania, składniki są ogólnie dostępne i nie musimy daleko szukać, aby je znaleźć. Lubię czytać jak Tomek opisuje składniki, produkty, jak się zachwyca smakiem dań i ta jego radość bijąca z każdego przepisu. Zawsze się śmieje jak przeglądam przepisy na mięso - gdzie Tomek pisze "Moje życie bez boczku nie miałoby sensu". To jest szczerość, to jest prawdziwa pasja gotowania, to jest życie.
Zatem czekam na kolejne fajne przepisy u Ciebie:)
OdpowiedzUsuńMarzę o tej książce :)
OdpowiedzUsuńJestem szczęśliwą posiadaczką tej książki. To jedna z moich pierwszych nagród jakie wygrałam :)
OdpowiedzUsuńPolecam również, tą książkę.
świetna książka :-)
OdpowiedzUsuńNic tylko siedzieć w kuchni i gotować :D
OdpowiedzUsuńPiękna książka i do tego fajnie zilustrowana. :-)
OdpowiedzUsuńMuszę ją kupić :)
OdpowiedzUsuńTeż mam tą książkę, jest świetna :) Dużo w niej fajnych i ciekawych przepisów. A Jakubiaka uwielbiam za jego styl, pomysły i świetne dania.
OdpowiedzUsuńPięknie wydana ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam go :)
OdpowiedzUsuń