Sandwicze z oscypkiem
Nie mieszkam w górach, a szkoda. Gdybym miała taką okazję to z chęcią bym się w tamte rejony przeprowadziła, po prostu w górach jest pięknie, zupełnie inaczej mi się oddycha no i uwielbiam chodzić po górach, zwiedzać, podziwiać okolice. Zawsze jak tam jestem to kupuje zapas oscypków, które u nas w domu są bardzo lubiane. Ale mam to szczęście, że raz na jakiś czas mam dostawę serów do domu.
Zazwyczaj podsmażam je na patelni na rumiano, tym razem postanowiłam zrobić sandwicze. Nie miałam żurawiny i dodałam dżem truskawkowy, to był bardzo dobry pomysł. Takie tosty, zapiekane z dżemem i serem wyszły wspaniałe w smaku. Koniecznie spróbujcie, jak będziecie mieli okazję.
Zazwyczaj podsmażam je na patelni na rumiano, tym razem postanowiłam zrobić sandwicze. Nie miałam żurawiny i dodałam dżem truskawkowy, to był bardzo dobry pomysł. Takie tosty, zapiekane z dżemem i serem wyszły wspaniałe w smaku. Koniecznie spróbujcie, jak będziecie mieli okazję.
Zapraszam :-)
Składniki:
- chleb tostowy (12 kromek)
- dżem truskawkowy
- 5-6 małych oscypków wędzonych
Wykonanie:
Chleb smarujemy dżemem truskawkowym, każdą kromkę. Układamy na nim pokrojone w plastry kawałki oscypków - na 6 kromkach. Przykrywamy pozostałymi kromkami i zapiekamy. Po zapieczeniu kanapki wyciągamy i zostawiamy na chwilę, aby przestygły. Kroimy na połowy. Takie kanapki są bardzo syte, możemy je podać na śniadanie lub zjeść w ramach obiadu. Na spotkanie z przyjaciółmi też będą super pomysłem.
Sandwicze przygotowałam w tosterze z serii Fiesta, który otrzymałam od firmy Russell Hobbs. Jest to urządzenie 3 w 1. Możemy za jego pomocą przygotować sandwicze, gofry oraz zrobić grillowane kanapki i przekąski. To fajne rozwiązanie, bo nie potrzebujemy trzech rożnych sprzętów. Mamy trzy wymienne płyty z nieprzywierającą powłoką oraz termoizolacyjny uchwyt. Jak dla mnie super, nie muszę szukać miejsca na przechowanie tylu sprzętów, mam jeden i mogę w kuchni poszaleć.
Oryginalne połączenie, muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciepłe oscypki z dżemem z żurawiny :-)
OdpowiedzUsuńJa też :-) ale te są równie pyszne :-)
UsuńBajecznie smaczne sandwicze :D
OdpowiedzUsuńKocham tego rodzaju tosty, na pierwszym i drugim roku studiów jadłam codziennie na kolacje. :D
OdpowiedzUsuńZ truskawkowym dżemem to ciekawe połączenie;)
OdpowiedzUsuńWyszło bardzo smakowicie :-)
UsuńWyglądają pysznie
OdpowiedzUsuńMiałyśmy taki zapiekacz dopóki brat nam go nie wziął do siebie do mieszkania :/ A takie kanapki byłyby boskie :P
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanko, uwielbiam i oscypki i tosty z nimi :) Z braku czasu rano, najczęściej zjadamy je na kolację :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńKochana my takie dania to tylko w weekendy :-)
UsuńOstatnio też sobie takie robiłam. Nawet z podobnym do oscypka serem. Pyszotka. Super masz sprzęt, ja akurat mam nowy toster, chyba w Biedronce go dorałam, ale muszę przyznać, że póki co radzi sobie koncertowo :) Lubię takie propozycje zarówno na śniadanko, jak i na przykład na podwieczorek. Pozdrowionka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zapiekane kanapki, a z oscypkiem to już w ogóle "niebo w gębie" ;-)
OdpowiedzUsuńJuż czuję ten obłędny, oscypkowy smak w ustach! Do tego dołożyłabym łyżkę konfitury z żurawiny i rozpływam się z zachwytu :)
OdpowiedzUsuńAsiu no z braku żurawiny jest truskawka :-)
UsuńPycha :) Uwielbiam oscypka, więc nawet bym się nad tym nie zastanawiała :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na wykorzystanie regionalnego produktu :)
OdpowiedzUsuńMmm coś dla mnie! Kocham oscypki :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym takiego jednego tosta właśnie na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie smaki!
OdpowiedzUsuńwłaśnie wróciłam z gór,i zabrałam ze sobą kilka....takich serków :D Super tosty !
OdpowiedzUsuńoscypki uwielbiamy - mogłybyśmy je jeść na okrągło. Świetny pomysł na tosty, zrobimy :)
OdpowiedzUsuńTakiego sandwicza to bym posmakowała :) Kiedy ja oscypka jadłam...;)
OdpowiedzUsuńMmmm... zrobiłem się głodny! :D
OdpowiedzUsuń