Jajka faszerowane bakłażanem
Kolejny pomysł na faszerowane jajka. Tym razem z dodatkiem bakłażana od Proeco. Bardzo lubię te ich słoiczki z pysznościami, które bardzo fajnie uzupełniają różne dania, wzbogacają smak i aromat. Ten bakłażan jest pyszny, lekko pikantny i pasuje do wielu dań, można także go smarować po prostu na kanapki. A te jajka wyszły super, będę takie powtarzać. Produkty tej firmy możecie znaleść w wielu sklepach.
Zapraszam :-)
Składniki:
- 6 jajek
- 1-2 łyżki majonezu
- 4 łyżeczki kawioru z bakłażana
- sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na pół twardo. Zalewamy zimną wodą i obieramy ze skórki. Kroimy na połówki i delikatnie wyciągamy żółtka. Do żółtek dodajemy majonez oraz kawior z bakłażana, szczyptę soli i pieprzu, rozdrabniamy widelcem. Masą wypełniamy połówki jajek - białek. Możemy jeszcze udekorować kleksem majonezu, porem lub papryką czy szczypiorkiem.
Wyglądają bardzo apetycznie :D Wpisałam na listę imprezowych przysmaków :D
OdpowiedzUsuńBardzo lubię faszerowane jajka, z bakłażanem jeszcze nie próbowałam, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJuż nie mogę sie doczekać naszych rodzimych i świeżych warzyw :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na jajeczka :)
Mniam, uwielbiam bakłażan, musiały być pyszne! Aż się zrobiłam głodna... :)
OdpowiedzUsuńNigdy bym nie wpadła na użycie bakłażana, super pomysł! :-)
OdpowiedzUsuńjajek z takim farszem to jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe czy nam by taki kawior zasmakował skoro bakłażana nie za bardzo lubimy ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszystko co z bakłażanem, takiego farszu jeszcze nigdy nie robiłam, musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie faszerowane jajka :) Pyszności, Marzenko !
OdpowiedzUsuńO kawiorze z baklazana to ja jeszcze nie slyszalam. Musi byc pycha!
OdpowiedzUsuńPyszne jajeczka faszerowane. Wyglądają na smaczne. Nie faszerowałam jak dotychczas jaj bakłażanem. Ciekawa propozycja. Ja zwykle robię klasyczny farsz. Czas na zmianę ;) Pozdrowionka cieplutkie! :)
OdpowiedzUsuńWow, znakomite :D
OdpowiedzUsuńPomysł świetny i pysznie to wszystko wygląda :)
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie :)
OdpowiedzUsuńPalce lizać:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wyglądają :))
OdpowiedzUsuńFajny pomysł Marzenko :)
OdpowiedzUsuńWow, ja nawet o kawiorze z bakłażana nie słyszałam. :o To zachęca do spróbowania!
OdpowiedzUsuńJa rzadko robię jaja faszerowane, ale te Twoje są takie apetyczne, że chyba przełamię lenistwo :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł. :)
OdpowiedzUsuńSmaku mi narobiłaś, pychotka :)
OdpowiedzUsuńNie znam kawioru z bakłażana. Zaintrygowałaś mnie. Smaczek musi być fajny. Jajka wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo kreatywnie. Świetne urozmaicenie, pozornie prostego dania :)
OdpowiedzUsuńkolejny fajny pomysł na faszerowane jajeczka:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe jajeczka
OdpowiedzUsuńJajka uwielbiam, ale faszerowane smakuję pewnie jeszcze lepiej <3 :)
OdpowiedzUsuńOooo chętnie wypróbuję! :)
OdpowiedzUsuńKochana jestem po wielkim wrażeniem Twojej kreatywności :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na podanie jajek. U mnie dziś było, ale takie tradycyjne z majonezem.
OdpowiedzUsuńściskam Cię kochana
Muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pożywne śniadanko!;)
OdpowiedzUsuńNajnowsze badania dowodzą, że jajka nie mają wpływu na cholesterol. I to jest dobra wiadomość.
OdpowiedzUsuńZajadajmy jajca z przepisu Marzenki.
Maruda
Świetne i bardzo smakowite jajeczka :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię faszerowane jajka :)
OdpowiedzUsuńTo ja poproszę na śniadanie :) Miłego dnia :)
OdpowiedzUsuńTeż lubię faszerować!
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaja faszerowane! Z takim, słoiczkowym dodatkiem muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńKawior z bakłażana0 super sprawa.
OdpowiedzUsuńNie widziałam jeszcze w sklepach.
fajny pomysł na jajka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajka faszerowane :) I jak widać jest wiele wersji farszu. Mnie znajoma z Szybkiej Pizzy ostatnio mówiła o farszu do jajek z nasionami chia. Ale faszerowane bakłażanem także wyglądają smakowicie :) Na pewno je wypróbuję, bo w następnym roku na Wielkanoc chcę podać kilka rodzajów faszerowanych jajek.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;)