Pizza inna niż wszystkie
Dzisiaj kochani zapraszam was na pizzę, ale pizzę inną niż wszystkie. Pizzę przygotowaną z gotowej mieszanki do wypieki spodu z siemieniem lnianym. Zawsze sama robię ciasto na pizzę, ale tym razem postanowiłam spróbować gotowca. Do odważnych świat należy. Powiem wam szczerze, że byłam bardzo ciekawa jak wyjdzie w smaku to ciasto. Robi się je naprawdę szybko, można przygotować obiad dla rodzinki lub danie dla przyjaciół dosłownie w godzinę. Chciałabym was zapoznać z produktami firmy e-condimenta. Ja sobie dokładnie przejrzałam ich ofertę produktową i mogę ją wam z czystym sumieniem polecić. Zajrzyjcie i zobaczcie co mają. Znajdziecie tam wiele przypraw - naturalnych, gotowych mieszanek do przygotowania pizzy czy naleśników, ryże, sosy. W ofercie znajduje się także domowa dieta pudełkowa. Dla każdego coś dobrego, do wyboru, do koloru. I co najważniejsze - bez wzmacniaczy smaku, aromatów i chemii. Ja zrobiłam wczoraj na obiad pizzę. I jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego, pizza smakuje wspaniale. Ciasto jest świetne. Wystarczy dodać kilka składników i już, mamy gotowe danie. Oczywiście możemy sami przygotować ciasto i sos, ale czasami takie rozwiązania są bardzo pomocne, tym bardziej, że składniki są naturalne. Takie rozwiązanie jest dobre dla zabieganych osób, które nie mają czasu na długie gotowanie, dla osób, które nie za bardzo radzą sobie w kuchni, w zasadzie dla każdego.
Zapraszam :-)
Składniki:
- 150 ml wody + łyżka oliwy
- 100 g sera żółtego
- 1 czerwona papryka
- 3 garście kukurydzy
- kilka malutkich korniszonów
- 3 łyżki sosu bolognese
Wykonanie:
Mieszankę wsypać do miski, dodać wodę i oliwę, zagnieść ciasto i odstawić pod przykryciem na 30 minut, aby wyrosło. W tym czasie przygotować sos bolognese (wystarczy wymieszać sos z wodą i chwilkę gotować, aby zgęstniał). Przestudzić. Paprykę pokroić w kostkę a ser żółty zetrzeć na tarce.
Rozwałkować ciasto i przełożyć na blaszkę, u mnie taka okrągła z dziurkami (specjalna do wypieku pizzy). Rozsmarować na cieście 3 łyżki sosu, ułożyć paprykę, kukurydzę, ogóreczki i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut, grzanie góra-dół. Po 10 minutach posypać serem żółtym i dalej piec. Po upieczeniu pizzę posypać rukolą, podawać z sosem.
Podaje skład mieszanki do wypieku pizzy - mąka orkiszowa pełnoziarnista, mąka żytnia pełnoziarnista, siemię lniane, drożdże suszone, fruktoza, sól morska, błonnik, oregano.
Sos bolognese - pomidor w proszku, mąka ziemniaczana, inulina, mąka owsiana, fruktoza, sól o obniżonej zawartości sodu, bazylia, cebula, czosnek, oregano, pieprz, tymianek, kminek.
Wygląda smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńJestem zachwycona Twoim ciastek - kruche, cienkie takie jak lubię najbardziej! :-) Do tego te pyszne dodatki,mmmm :-)
OdpowiedzUsuńtaka wersja dla zabieganych,ale w odróżnieniu od gotowych dań na zdrowo:)
OdpowiedzUsuńTy nawet pizzę potrafisz magiczną zrobić :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! Mówię to ja - pizzoholiczka :)
OdpowiedzUsuńCzasami taka wersja "na szybko" ratuje człowiekowi życie ;)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje!
Zdrowy fast food :)
OdpowiedzUsuńJak to wygląda.... obłędnie :)
OdpowiedzUsuńAkurat,, moja dieta pudełkowa,, ;) nie obejmuje tej mieszanki :/ pizza wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńTa mieszaka musi być wspaniała, raz dwa i pizza gotowana.
OdpowiedzUsuńA jeszcze jakie wspaniałe dodatki. Pychotka.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńTaki spód z siemieniem lnianym to ciekawa propozycja. Dawno nie robiłam domowej pizzy. Wieki nie jadłam. A takie smaki są najlepsze. Nie może oczywiście zabraknąć mocy ulubionych dodatków :) Pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńJak sprytnie i szybko. Goście dzwonią i jak tylko są w drzwiach to pizza już gotowa :)
OdpowiedzUsuńWgląda super smacznie. Warto mieć taką mieszankę w domu ;)
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie, z chęcią bym spróbowała takich gotowców :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńfajnie, że mimo gotowca mieszanka jest zdrowa :)
OdpowiedzUsuńOoo, bardzo ciekawa jest ta mieszanka na ciasto :)
OdpowiedzUsuńWygląda baaardzo apetycznie :):)
OdpowiedzUsuńCiekawa ta mieszanka do wypieku. Ale mi ochoty na pizzę narobiłaś .
OdpowiedzUsuńNigdy nir słyszałam o gotowym cieście do pizzy ale warto wiedzieć! A pizza wyglada smakowicie :D
OdpowiedzUsuńJasne, fajnie jest samemu ciasto pizzowe zagniatać, ale taka mieszanka też się przydaje! Nie raz nie ma się ochoty na zbyt intensywne kucharzenie i wtedy jest jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, że wygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuń