Warsztaty kulinarne z Sebastianem Olmą i hiszpańskimi oliwkami
Kilka dni temu miałam przyjemność uczestniczyć w wspaniałych warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Hiszpańskie Oliwki, a prowadził je Sebastian Olma. Warsztaty odbyły się w Warszawie w studiu Cook Up. Z wielką chęcią wzięłam w nich udział, bardzo lubię oliwki i pojechałam z nadzieją na nowe pyszne pomysły na ich wykorzystanie.
Podczas warsztatów podzieliłyśmy się na cztery grupy i każda robiła jedno wybrane dania. Wszystkie zapowiadały się pysznie. Gotowałyśmy w miłych i kameralnym gronie, co bardzo mi się podobało, każdy z nas mógł bardzo aktywnie uczestniczyć w przygotowaniu i mieszaniu, próbowaniu, siekaniu, krojeniu, przyprawianiu i dekorowaniu potraw. Ja razem z Moniką
z bloga Sio Smutki, robiłam pyszną zupę z oliwek oraz grzanki z pastą. To danie bardzo mi smakowało i z pewnością zobaczycie je na moim blogu. Zupa wyszła bardzo aromatyczna
i cudownie zielona.
z bloga Sio Smutki, robiłam pyszną zupę z oliwek oraz grzanki z pastą. To danie bardzo mi smakowało i z pewnością zobaczycie je na moim blogu. Zupa wyszła bardzo aromatyczna
i cudownie zielona.
Wspólne gotowanie odbywało się w radosnej atmosferze, Sebastian bardzo nam pomagał, służył radą i dzielnie odpowiadał na nasze pytania. Poznałam wiele nowych osób, co mnie bardzo cieszy, fajnie tak jak blogerki mogą się spotkać i pogotować razem. Takie spotkania bardzo lubię, mogę się czegoś nowego nauczyć, dowiedzieć, poznać i fajnie spędzić czas, zresztą na takie spotkania mogłabym jeździć codziennie.
A to robiony przez nas chłodnik z oliwek i bagietka z pastą. Powiem wam, że wszystkie dania smakowały wspaniale, Sebastian zaproponował naprawdę super przepisy z oliwkami. Nigdy sama bym na to nie wpadła, aby zrobić zupę z oliwek. A naprawdę warto ją spróbować.
Tutaj kolejne danie, ryba - dorsz z marynatą ziołową, ryba była owijana w folię i gotowana
w garnku. Podana z kaszą bulgur i dressingiem na bazie czarnych oliwek. Powiem wam, że ryba wyszła pyszna, naprawdę świetnie smakowała w takim połączeniu.
w garnku. Podana z kaszą bulgur i dressingiem na bazie czarnych oliwek. Powiem wam, że ryba wyszła pyszna, naprawdę świetnie smakowała w takim połączeniu.
Jedna z grup robiła pierś z kurczaka z risotto z zielonymi warzywami i oliwkami, pyszne
i bardzo aromatyczne danie. Naprawdę każde bardzo mi smakowało, nie dałam rady zjeść wszystkiego i zabrałam część do domu dla chłopaków. No i ciasto czekoladowe z czarnymi oliwkami i malinami. Wspaniałe ciacho, mocno czekoladowe, mój Junior to nawet nie wyczuł, że tam są oliwki a ciasto bardzo mu smakowało, więc zrobię je i podzielę się przepisem. Bardzo chciałabym wszystkim podziękować za tak wspaniałe warsztaty, za świetną atmosferę, za radość i pyszne dania, dziewczynom za zdjęcia - ciężko by mi było wszystko fotografować
i gotować a zdecydowanie bardziej wolę się skupiać na gotowaniu. Było naprawdę super i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będziemy mogli się spotkać.
i bardzo aromatyczne danie. Naprawdę każde bardzo mi smakowało, nie dałam rady zjeść wszystkiego i zabrałam część do domu dla chłopaków. No i ciasto czekoladowe z czarnymi oliwkami i malinami. Wspaniałe ciacho, mocno czekoladowe, mój Junior to nawet nie wyczuł, że tam są oliwki a ciasto bardzo mu smakowało, więc zrobię je i podzielę się przepisem. Bardzo chciałabym wszystkim podziękować za tak wspaniałe warsztaty, za świetną atmosferę, za radość i pyszne dania, dziewczynom za zdjęcia - ciężko by mi było wszystko fotografować
i gotować a zdecydowanie bardziej wolę się skupiać na gotowaniu. Było naprawdę super i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będziemy mogli się spotkać.
Wspaniałe warsztaty. Aż zazdroszczę. I jeszcze poznałaś Sebastiana... Wspaniale i gratuluje
OdpowiedzUsuńPiękne warsztaty. Czekam na przepisy bo bardzo lubię oliwki- ta zupka mnie kręci:-)
OdpowiedzUsuńŚwietne warsztaty i znakomite dania, chętnie poznam przepisy. Pozdrawiam wieczornie :)
OdpowiedzUsuńSuper przeżycie;)) Ciekawa jestem przepisów;)))
OdpowiedzUsuńZazdroszczę ;) szczęściara, wspaniała relacja ;)
OdpowiedzUsuńWspaniała przygoda :) Gratuluję :)
OdpowiedzUsuńfajne warsztaty :)
OdpowiedzUsuńSuper, warsztatów zazdroszczę i czekam na oliwkowe przepisy :)
OdpowiedzUsuńNiesamowicie zazdroszczę, bo uwielbiam Sebastiana i to co czaruję na talerzu. :-)
OdpowiedzUsuńMarzenko bardzo interesujące pomysły! Super warsztaty. Nie dziwię się, że jesteś taka zadowolona po tych warsztatach. Ja ostatnio też byłam( po raz pierwszy bo Ty to już weteranka warsztatów jesteś :) i też wróciłam bardzo zadowolona, mam nadzieję że jeszcze kiedyś będę miała okazję uczestniczyć w takim wydarzeniu...
OdpowiedzUsuńCzekam na przepisy!
OdpowiedzUsuńAle fajne warsztaty ;) I tyle pyszności mimo, że oliwek nie lubimy :P
OdpowiedzUsuńUwielbiam oliwki, wszystko na pewno było pyszne:)
OdpowiedzUsuńNie znam gościa. Oliwki lubię. Może to być ciekawe doświadczenie z takimi warsztatami.
OdpowiedzUsuńPysznie i smacznie.
OdpowiedzUsuńNa pewno ciekawe przeżycie ;)
OdpowiedzUsuńCudowne warsztaty ! Widze, że przygotowaliście wiele pyszności :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne warsztaty Marzenko. Aż zazdroszczę super spędzonego czasu. Bo takie warsztaty to nie tylko gotowanie, ale też fajni ludzie :)
OdpowiedzUsuńPogratulować :)) A oliwkami jak śledziami możesz mnie wygonić :)) Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńManiusia szalejesz w kuchni, jak zwykle ;)
OdpowiedzUsuńświetna ekipa zazdraszczam :)
OdpowiedzUsuńKochana, super przygoda i wygladasz pięknie!!!
OdpowiedzUsuńcałusy
Jak zwykle wspaniałe warsztaty. Świetnie, że dodatkowo można pooglądać tyle zdjęć. Taka foto-relacja prawie przenosi nas na miejsce wydarzenia. Super. Pozdrowionka serdeczne :)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem smaku zupy z oliwek, ryba też świetnie się prezentuje, ale kurczak bije na głowę - poproszę o ten przepis, bo uwielbiamy drób - pozdrawiam :-)
Zupa z oliwek brzmi bardzo ciekawie.
OdpowiedzUsuńŚwietny temat na warsztaty! Czekam na Twoje przepisy i inspiracje z nich przywiezione :)
OdpowiedzUsuń