Fasolka szparagowa z kiełbasą
z wody z masłem i bułką tartą, ale przygotowuje ją również w innym wydaniu. Tak sobie pomyślałam, że przygotuje taką niby sałatkę do zjedzenia na ciepło, ale również na zimno będzie super smakować. Fasolka z kiełbasą, czosnkiem i parmezanem, mniam jakie to wyszło pyszne. Zdecydowanie do powtórki. Takie danie można podać do grilla, na imprezce czy na obiad w towarzystwie podpieczonej bagietki.
Zapraszam :-)
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej - u mnie zielonej
- 150 g dowolnej kiełbasy
- 50 g parmezanu - lub innego twardego sera
- sól, pieprz
- ząbek czosnku
- łyżeczka masła
Wykonanie:
Fasolkę kroimy na pół i gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie, odsądzamy. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę, przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć ją z nadmiaru tłuszczu. Patelnię wycieramy do sucha i rozpuszczamy łyżeczkę masła, wrzucamy fasolkę, kiełbasę, sól, pieprz i chwilkę podsmażamy, aby fasolka była ciepła. Dodajemy na koniec wyciśnięty ząbek czosnku i chwilkę jeszcze mieszamy na patelni. Przekładamy fasolkę na talerze i posypujemy startym parmezanem.
Smacznego.
Uwielbiam fasolkę! Połączenie jej z kiełbasą i parmezanem musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam w każdej odsłonie!
OdpowiedzUsuńOoo, bardzo ciekawy pomysł na fasolkę szparagową. W tej wersji musi być znakomita :)
OdpowiedzUsuńMy możemy wcinać fasolkę bez niczego prosto z wody ale takie wydanie też jest ekstra :D
OdpowiedzUsuńBardzo, bardzo ciekawa wersja. Muszę taka zrobić z kiełbaską :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, przed chwilą zjadłam właśnie taką solo z wody.
Ciekawy przepis Marzenko :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie dziś zerwałam ostatnią fasolkę. Chyba się skuszę na takie danie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko:)
Fasolka smażona z bułką tartą na masełku to i moje ulubione danie czy też dodatek do obiadu. Przyznaję, że w takim wydaniu jak u Ciebie dzisiaj na blogu to jej jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam takiego połączenia:)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńFajne danie😊
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolke:)
OdpowiedzUsuńA to ciekawe połączenie! zapisuje do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł na fasolkę :)
OdpowiedzUsuńO jaaa! Jakie piękne zdjęcia! Aż chce się jeść :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe letnie danie, pycha!
OdpowiedzUsuńUwielbiam zieloną fasolkę :) pycha!
OdpowiedzUsuńWspaniałe, smakowite i pożywne połączenie. Palce lizać :) Pozdrawiam ciepło :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam fasolkę i też przygotowuję ją teraz na wiele sposobów:)
OdpowiedzUsuńTwoja fasolka prezentuje się smakowicie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne danie z fasolką szparagową, mniam! ja tez bardzo lubię fasolkę, szczególnie latem :).
OdpowiedzUsuńTakie połączenie - muszę przyznać - jest mi obce. Jednak bardzo lubię fasolkę szparagową, jem często, zwłaszcza, gdy jest teraz tania i łatwo dostępna. Pozdrowionka cieplutkie :) Miłego dnia!
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja:)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie- ja to bym nawet mogła to zjeść na obiad :D
OdpowiedzUsuńUwielbiamy fasolkę szparagową. Mogłybyśmy ją jeść bez końca, ale u nas występuje ona często w wersji solo, albo jako dodatek do ryżu czy kaszy z warzywami. :)
OdpowiedzUsuńU mnie fasolka obrodziła, a więc będzie co wcinać. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńZ kiełbasa jeszcze fasolki nie robiłam, u nas wszyscy zajadaja się fasolką z porowkami w lekkim sosie pomidorowym.
OdpowiedzUsuńFajny pomysł. Inaczej, ale bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe danie kochana :)
OdpowiedzUsuńBardzo taką lubię:)
OdpowiedzUsuńFasolka jak najbardziej ale kiełbasa już nie ;P
OdpowiedzUsuńDobrze że syn tego nie widzi :) Pychotka
OdpowiedzUsuńMy uwielbiamy traktować fasolkę jako przegryzkę, zamiast chipsów :)
OdpowiedzUsuńświetna propozycja :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolkę, a ta propozycja dania jest niezwykle zachęcająca :)
OdpowiedzUsuńCiekawa, treściwa propozycja. Ta kiełbaska pięknie się zrumieniła :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na fasolkę, chętnie wykorzystam bo nasze krzaczki owocują jak szalone :)
OdpowiedzUsuń