"Moja kuchnia bez glutenu" recenzja książki
Oddaje w wasze ręce recenzję książki Coralie Ferreira "Moja kuchnia bez glutenu" od Wydawnictwa Buchmann. Wiem, że wiele osób, które zagląda na mojego bloga dość często dopytuje się o przepisy bezglutenowe. Wśród moich znajomych jest też wiele osób. Powodem rezygnacji z glutenu są zazwyczaj uwarunkowania zdrowotne, gluten sprawia, że źle się czujemy. Sama czasami gotuje dania bez glutenu, lubię próbować nowe przepisy i nauczyć się czegoś nowego.
Jest troszkę teorii, lista produktów, które nie powinny się znaleźć na naszych bezglutenowych półkach i oczywiście te produkty, którymi powinniśmy je wypełnić.
Jest także pieczywo i to bardzo ułatwia codzienną dietę, i wiele pomysłów na słodkości.
Tak naprawdę w przepisach na dania bez glutenu wystarczy odpowiednio zamienić zwykłą mąkę pszenną (czyli mąkę z glutenem) na zamienniki czyli mąkę bezglutenową. Teraz wymóg diety nie będzie dla nas problemem.
Za książkę dziękuje Wydawnictwu Buchmann.
Gratuluję świetnej książki :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :-)
UsuńJa z glutenem nie mam problemu (chyba) jednak interesuje mnie dieta bezglutenowa i z chęcią poznałabym więcej przepisów z tego obszaru.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Madziu ja też, ale lubię próbować nowe przepisy :-)
UsuńA ja chyba jednak gluten lubię :)
OdpowiedzUsuńAgatko ja też lubię, ale taka książka ratuje osoby, które nie mogą go jeść :-)
UsuńDla osób, które od niedawna muszą zmagać się z dietą bezglutenową taka książka to skarbnica wiedzy :) Szkoda, że 6 lat temu my nie miałyśmy takiej książki :/
OdpowiedzUsuńTak, teraz jest znacznie łatwiej :-)
UsuńChętnie poprzyglądam się przepisom jak już je zrobisz:-)
OdpowiedzUsuńMarzenko z pewnością pojawią się na blogu :-)
Usuńwidzę kolejna ciekawa pozycja :)
OdpowiedzUsuńAguś bardzo :-) dużo fajnych przepisów dla każdego :-)
Usuń