"Kuchnia staropolska" recenzja książki
Są paszteciki z gęsią wątróbką, jest galareta, jest karp, kaczka, kurczak i indyk. Są wspaniałe zrazy, żeberka, pieczone szynki, schab i ozór. Jest chołodziec, kwasówka i polewka piwna. A jakie desery, są wszystkim znane pączki i kluski z makiem, ale są też desery, których nie znam - obermus, rosiata czy śmietana z cykulatą. W książce odnajdujemy dawne sposoby przygotowywania dobrze znanych dań, poznajemy nowe, które były przyrządzane w polskiej kuchni wieki temu.
Tytuł - "Kuchnia staropolska"
Wydawnictwo - Buchmann
Twarda okładka, ilość stron - 221
Opracowanie zbiorowe
Cena - 49,99 zł
Ładne wydanie ale książka nie w moim guście :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze to, co Polskie :) jest tam przepis na proziaki? :)
OdpowiedzUsuńSama mam w domu podobną książkę i to prawdziwy skarb. Polska (staropolska) kuchnia ma ogrom wspaniałych przepisów, które warto przetestować lub po prostu mieć pod ręką. Pozdrawiam ciepło. :)
OdpowiedzUsuńtradycyjne przepisy z Kuchni Polskiej- dla mnie bezcenne :)
OdpowiedzUsuńFajna książka, lubię czytać takie stare receptury, cieszyłabym się z takiego prezentu pod choinkę :)
OdpowiedzUsuńPięknie wydana książka :)
OdpowiedzUsuńPiękna książka!
OdpowiedzUsuńTeraz Marzenko czekam na staropolskie potrawy.
Bardzo mi się podoba, chętnie bym przygarnęła taką książkę :)
OdpowiedzUsuńTradycyjne przepisy.... chętnie zaopatrzę się w taka książkę :) Świetny prezent gwiazdkowy :)
OdpowiedzUsuńMam tak samo Marzenko.. uwielbiam takie pozycje.
OdpowiedzUsuń