Jajka z bazyliowo pietruszkowym majonezem
Mam dla was dzisiaj pomysł na pyszne jajka. Zrobiłam je ostatnio na spotkanie z przyjaciółmi i okazały się hitem. Smakują rewelacyjnie. Są to zwykłe ugotowane jajka podane z aromatycznym majonezem. Majonezem z dodatkiem świeżej bazylii i natki pietruszki. Przepis dodaje do naszej akcji na fb Błyskawiczne Piątki. Taki przepis świetnie się sprawdzi także na świątecznym stole.
Zapraszam :-)
Składniki:
- 8 ugotowanych jajek
- pół pęczka świeżej bazylii
- 2 łyżki natki pietruszki
- 4 łyżki majonezu
- szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. Kroimy na pół i układamy na talerzu. Do misy blendera z nożykami, lub miksera wkładamy majonez i posiekaną bazylię z natką pietruszki. Miksujemy. Doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu. Majonezem dekorujemy jajka.
Bazylię uwielbiam i bardzo chętnie takie jajeczko w sosie z dodatkiem bazylii bym zjadła :) Jestem bardzo ciekawa jak by mi smakowało połączenie z jajkiem i pietruszką :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj Aniu, majonez jest pyszny :-)
Usuńwspaniałe jajka i wspaniały sos <3
OdpowiedzUsuńsmakowite:)
OdpowiedzUsuńCieszę się :-)
Usuńi to jest pomysł !pycha
OdpowiedzUsuńFajny taki sosik :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
Usuńkupuję ten pomysł ;) :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam ☺
OdpowiedzUsuńZawsze mówię, że proste pomysły są najlepsze! Super pomysł! W sam raz na zbliżające się święta :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Moniś :-) tak na święta pasują idealnie :-)
UsuńŚwietny pomysł, idealne na święta.
OdpowiedzUsuńPyszne i wiosenne jajka!
OdpowiedzUsuńChyba zjem takie jutro na śniadanie...
Smacznego kochana :-)
UsuńBardzo aromatyczne jajeczka :)
OdpowiedzUsuńLubię, kiedy zioła królują w kuchni. Fajny pomysł na smakowy majonez. Tak podany do jajek podniesie ich smak. Pysznie, Marzenko :)
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis! Te jajka muszą być pyszne :) Z chęcią bym się skusiła!
OdpowiedzUsuńUwielbiam ziołowe przyprawy :)
Pozdrawiam serdecznie! :)
Dziękuje Madziu, pozdrawiam cieplutko :-)
UsuńProste i pyszne.
OdpowiedzUsuńPyszne. Na świątecznym stole takie jajeczka na pewno zrobią furorę ;)
OdpowiedzUsuńCiekawa, aromatyczna wersja majonezu :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że się podoba taka wersja :-)
UsuńNa śniadanie takie sobie zrobię:-) Pyszne!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł :-) Zapisuję przepis :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :-)
UsuńTroszkę nie moje klimaty ale na Wielkanocy stół jak najbardziej :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na urozmaicenie klasycznych jajek z majonezem :)
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
UsuńBardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńMarzenko smaczny pomysł na święta :)
OdpowiedzUsuńmniam! :)
OdpowiedzUsuńOj mniam, mówię ci :-)
UsuńPysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńRobiłam w sosie pietruszkowym, ale z bazylią na pewno też jest pysznie:)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak proste połączenia:D
OdpowiedzUsuńTakie Karolinko są najlepsze :-)
UsuńFantastyczny pomysł na nietypowy majonez, bardzo mnie kusi ten smak :)
OdpowiedzUsuńTak przygotowane jajka można podawać na wiele okazji. Świetnie się prezentują i muszą smakować naprawdę wspaniale :)
OdpowiedzUsuńTak Aguś, na każdą okazję są super :-)
UsuńPyszny pomysł np. na szybką kolację :-)
OdpowiedzUsuńJajka, jajka , jajka królują :)
OdpowiedzUsuńbazylię bardzo lubie i jaja też ;)))
OdpowiedzUsuńPyszne jajeczka :-)
OdpowiedzUsuńCoś nowego dla mnie, nigdy takich nie spotkałam. Na pewno będę próbować.
OdpowiedzUsuń