Szparagi z masłem i czosnkiem
Za oknem dzisiaj szaleją chmury i się troszku ochłodziło, ale zapowiadają ładny weekend. Miłego dnia.
Zapraszam :-)
Składniki:
- pęczek zielonych szparagów
- łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- sól
- łyżeczka sezamu do posypania
Wykonanie:
Ze szparagów odcinamy lub po prostu odłamujemy zdrewniałe końce. Kroimy je na dwie części. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy szparagi. Posypujemy odrobiną soli. Podsmażamy na na niewielkim ogniu, aż zmiękną - tak około 10 minut. Następnie na koniec dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i jeszcze dosłownie minutkę podsmażamy, nie dłużej bo czosnek zrobi się gorzki. Gotowe szparagi przekładamy na talerz i posypujemy sezamem.
Smacznego.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńProste i na pewno przepyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuńAniu smakuje wspaniale :-)
UsuńCzemu nie?
OdpowiedzUsuńTak prosto i tak smacznie zarazem.
Pysznie podane szparagi. Chcę wypróbować ten smak!
Pozdrawiam serdecznie! :)
Bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
UsuńUwielbiam szparagi :)
OdpowiedzUsuńmam pęczek szparagów,więc dziś spróbuję:)
OdpowiedzUsuńSmacznego życzę :-)
UsuńGdy tylko nadejdzie wiosna i na ryneczku pojawią się szparagi to goszczą one na obiedzie kilka razy w tygodniu :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie
OdpowiedzUsuńDziękuje słoneczko :-)
Usuńpycha
OdpowiedzUsuńUwielbiam szparagi i bardzo żałuję, że sezon trwa tak krótko. Bardzo apetycznie wyglądają, ale z sezamem jeszcze nie jadłam. Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńJa też Aniu, chciałabym aby szparagi były dostępne przez cały rok :-)
UsuńJeszcze nigdy nie jadłam szparagów. Twoje wyglądają rewelacyjnie, takich bym chętnie spróbowała :)
OdpowiedzUsuńProste,szybkie a jakie pyszne! Smaczny czwartek u Ciebie Marzenko :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Moniś :-)
Usuńbardzo apetycznie a do tego super prosto :)
OdpowiedzUsuńuwieeelbiaaaam <3
OdpowiedzUsuńJa też :-)
UsuńFasolkę w takim wydaniu uwielbiam, ale szparagów jeszcze nie próbowałam :) Na pewno też są pyszne :)
OdpowiedzUsuńa właśnie szukałam dziś przepisu na szparagi :p
OdpowiedzUsuńSandicious
Cieszę się bardzo, że znalazłaś :-)
UsuńPysznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten szparagowy czas.
Dużo sezamu dla nas by musiało być :D Albo polane tahiną :D
OdpowiedzUsuńOj dziewczyny z tahiną będzie pysznie :-)
UsuńNie szaleje ze szparagami ale najprostsza forma podania bywa najsmaczniejsza ;)
OdpowiedzUsuńjak ja lubię szparagi !
OdpowiedzUsuńOj ja też :-)
UsuńProsto,a ale smakowicie i szybko!
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo kochana :-)
UsuńKochana, u mnie takie szparagi są minimum raz w tygodniu. Uwielbiamy :)
OdpowiedzUsuńNajprostsze, a pyszne!
OdpowiedzUsuńDziękuje Martuś :-)
Usuńpyszny dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńW prostocie siła! :)
OdpowiedzUsuńPyszne danie!:)
Jedyna wada szparagów - to że są tak krótko dostępne w sezonie :( Mogłabym je jadać codziennie! Bardzo mi Twoja wersja Marzenko przypada do gustu :)
OdpowiedzUsuń