Budyń z banana i awokado, chałka w jajku i blender MX-ZX 1800
Zapraszam was dzisiaj na pyszny, bardzo szybki i bardzo prosty deser. Podobny deser robiliśmy na warsztatach z Samar Khanafer. Potrzebujemy tylko kilka składników i już. No i sprzętu miksującego, ja przygotowałam budyń z pomocą blendera MX-ZK 1800 Panasonic. Jest to blender inny niż takie, które do tej pory miałam i używałam, ponieważ ma bardzo dużą moc. Miksuje, sieka, mieli, rozdrabnia z zaskakującą szybkością. I nie ma dla niego rzeczy niemożliwych. Bez problemu miksuje owoce, warzywa. Jak dla mnie jest idealny i teraz bardzo często jest w użyciu, mamy lato, świeże owoce i pyszne koktajle, smoothie i lody. Te 6 ostrzy umieszczonych w kielichu blendera naprawdę szaleje, a sam kielich ma dużą pojemność bo, aż 2 litry. Przy tym wszystkim nie zajmuje dużo miejsca i bardzo ładnie się prezentuje w kuchni.
#experiencefresh #klubpanasonic
Składniki:
- 1 awokado - najlepiej dojrzałe
- 2 dojrzałe banany
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżki syropu daktylowego
- garść orzechów nerkowca
- 6 moreli suszonych
- 4 łyżki mleczka kokosowego
Do kielicha miksera wkładamy obrane i pokrojone banany, obrane i pokrojone awokado, morele, orzechy nerkowca, syrop daktylowy i mleczko kokosowe oraz kakao. Wszystko razem miksujemy na gładką masę. Przekładamy do miseczek i ozdabiamy posiekanymi orzechami, morelami. Porcja dla 2-3 osób.
Smacznego.
Blender MX-ZK 1800 Panasonic świetnie sobie radzi z przygotowaniem ciasta na placki czy naleśniki. Chwilka miksowania i już możemy je smażyć. Bez problemu zmiksuje składniki na pastę czy hummus. Możecie także przygotować zupę krem, wystarczy ugotować warzywa, przełożyć je do blendera i zmiksować. Możliwości jest naprawdę wiele.
Przygotowałam także z pomocą blendera MX-ZK 1800 pyszne, rodzinne śniadanie. Zrobiłam chałkę i namoczyłam ją w jajku, usmażyłam na maśle i podałam z owocami.
Bardzo lubimy takie pyszne, wspólne śniadania.
Składniki:
- 8 kromek chałki
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- szczypta soli
- 2 łyżeczki cukru
- masło do smażenia
- owoce i syrop daktylowy
Do kielicha blendera wbijamy jajka, dolewamy mleko. Dodajemy szczyptę soli oraz cukier. Zamykamy pokrywkę i miksujemy. Przelewamy masę do miski.
Chałkę kroimy na kromki. Każdą z nich moczymy w jajecznej masie. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy masło i smażymy namoczone kromki chałki na rumiano z dwóch stron. Przekładamy na talerze. Dekorujemy owocami i polewamy syropem daktylowym. Możemy także podać z dżemem, miodem lub syropem klonowym.
Smacznego.
Pysznie Marzenko, a sprzęt fantastyczny :)
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
UsuńTen pierwszy kremik wygląda rewelacyjnie ;)
OdpowiedzUsuńMoże dzięki takiemu ''budyniowi'' pokochałabym awokado :)
OdpowiedzUsuńZ pewnością :-) budyń jest pyszny :-)
UsuńBudyń genialny - chętnie bym skosztowała :)
OdpowiedzUsuńsame pyszności:)
OdpowiedzUsuńsmakowicie :) z takim pomocnikiem to wszystko jeszcze prostsze ;)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie tak Aguś :-)
UsuńBardzo apetyczny ten budyń :) Chętnie zrobię, bo narobiłaś mi ochoty :)
OdpowiedzUsuńBudyń pyszny :-)
OdpowiedzUsuńOj ten budyń mnie zaciekawił :D
OdpowiedzUsuńIwonko spróbuj koniecznie, jest pyszny :-)
UsuńWspaniały budyń, chętnie wypróbuję ;-)
OdpowiedzUsuńTen budyń to musi być pyszny, robiłam już krem z awokado i banana ale takiego budyniu jeszcze nie. Chyba się skuszę :)
OdpowiedzUsuńPolecam kochana :-)
UsuńPyszny deser na poprawę humoru przy tej aktualnie paskudnej pogodzie ;)
OdpowiedzUsuńTą chałkę w jajku to byśmy zjadły aż miło <3
OdpowiedzUsuńja na ten budyń mówię nutella i robię ciut inaczej :)
OdpowiedzUsuńKochana sposobów jest wiele ale każdy pyszny :-)
Usuńciężko się zdecydować które lepsze !
OdpowiedzUsuńWszystko jest takie pyszne :D
OdpowiedzUsuń