Warsztaty "Z gruntu dobre" z Sokołowem


 „Z gruntu dobre” – to linia produktów warzywnych, stanowiąca zupełnie nową kategorię w asortymencie firmy Sokołów S.A. Do współpracy w finalnej fazie tworzenia linii, Sokołów zaprosił blogerów kulinarnych, jako opiniotwórczych przedstawicieli konsumentów. Podczas warsztatów w Akademii Smaku Sokołów, blogerzy mogli ocenić smaki produktów oraz poznać możliwości ich wykorzystania w komponowaniu codziennego menu. Warsztaty były również okazją do dyskusji na temat zmieniających się trendów żywieniowych, którym linia Sokołów „Z gruntu dobre” wychodzi naprzeciw. Gościem specjalnym warsztatów była Monika Mrozowska – aktorka, autorka książek kulinarnych, wegetarianka. Produkty „Z gruntu dobre” będą dostępne w sprzedaży od września. 

Tą krótką notką prasową chciałabym was zaprosić na małą relację z warsztatów, które odbyły się już jakiś czas temu. Zostałam zaproszona wraz z innymi blogerami na spotkanie, na którym mieliśmy okazję spróbować i poddać ocenie nowe produkty bez mięsa - w fazie przygotowań. Próbowaliśmy różnych propozycji a potem opisywaliśmy, co byśmy w nich ewentualnie zmienili czy dodali a może odjęli. Wypowiadaliśmy się także na temat projektu opakowań i propozycji nazw. Spotkanie było bardzo miłe i bardzo smaczne. Nowa linia produktów Sokołów ma się ukazać w sklepach od września i już teraz was zapraszam, abyście ich spróbowali jak tylko się pokażą. Dla kogo są skierowane te produkty ? w zasadzie dla wszystkich, nie tylko dla tych, którzy są na diecie roślinnej. Będą naprawdę pysznym dodatkiem do codziennego jadłospisu. 

Po degustacjach i wyrażeniu swoich opinii odbyło się wspólne gotowanie. Gotowaliśmy z Dominikiem Moscalenko oraz Moniką Mrozowską. Stworzyliśmy prawdziwe pyszności - pierożki z pasztetem warzywnym, barszcz czerwony z kolendrą i mleczkiem kokosowym oraz deser z kaszy manny. Było jak zawsze miło i wesoło, miałyśmy okazję się spotkać ponownie ze sobą, porozmawiać, wspólnie pogotować. Warsztaty odbyły się w dworku w Woli Suchożeberskiej, gdzie mogliśmy także skorzystać z ćwiczeń prowadzonych przez Monikę Mrozowską, tzw. rytuałów tybetańskich, które wzmacniają kondycję organizmu,  dających pozytywną energię i siły witalne. Monika również opowiedziała nam o zdrowym odżywianiu i komponowaniu posiłków. 

Bardzo miło spędziłam czas i dziękuje bardzo za zaproszenie. 

A tutaj możecie sobie zobaczyć filmik z warsztatów - https://www.youtube.com/watch?v=aL366Ppwr-o&t





































Komentarze

  1. Przyjemne doświadczenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kolejne świetne warsztaty i fajna relacja :) Super Marzenko :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne zdjęcia!
    Świetne warsztaty! :)
    Działo się :D
    Pozdrowionka serdeczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. super warsztaty, szkoda, że nie mogłam w nich bra udziału

    OdpowiedzUsuń
  5. Zazdroszczę Wam takich warsztatów. Mnie nikt nie zaprasza, buuu;-(

    OdpowiedzUsuń
  6. Super sprawa takie warsztaty. Zawsze warto pojechac na nie i poznać wiele nowych przepisów i smaków.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.