"5 składników" recenzja książki
Jak mówi sam Jamie " te dania możesz postawić na stole w 30 minut lub szybciej; są też takie, które przygotujesz w śmiesznie krótkim czasie 10 minut, a piekarnik lub kuchenka zrobią za ciebie resztę".
Zasadą tej książki jest gotowanie z 5 składników, i to nie ma znaczenia czy przygotowujemy śniadanie, obiad czy kolację, sałatkę czy deser. 5 składników i już, tyle wystarczy, aby przygotować posiłek dla siebie i bliskich. I wcale nie trzeba spędzić w kuchni pół dnia. Serio, mówię wam, nie wierzycie ? zajrzyjcie do książki. Oczywiście do tych 5 składników dochodzą jeszcze składniki bazowe, ale są to produkty, które zawsze mamy w kuchni - olej, oliwa, sól, pieprz.
"5 składników" Jamiego Olivera może się stać dla was prawdziwą inspiracją, zachęcić do gotowania i wyczarowywania wspaniałych dań na każdą okazję. Ja ją zdecydowanie polecam.
Smakowicie wyglądające sałatki, dania z warzyw, mięsa czy ryb no i desery. Przygotujecie je naprawdę w kilka chwil. Czasami pojawiają się składniki, które będziecie musieli poszukać w sklepach, ale zdecydowanie dominują te ogólnie dostępne, więc nie jest to problemem, poza tym zawsze można znaleźć jakiś zamiennik.
Tytuł - "5 składników"
Autor - Jamie Oliver
Oprawa twarda, stron 320
Cena - 69,99 zł
Wydawnictwo Insignis
Ładnie wydana książka ;)
OdpowiedzUsuńŚwietna recenzja :)
OdpowiedzUsuńWspaniała książka. Też mi się taka marzy :)
OdpowiedzUsuńJa chcę tą książkę 😊Jajka z ryżem po koreańsku, pierwsza potrawa, którą bym zrobiła.
OdpowiedzUsuńŚwietna ta książka - coś czuję, że wyląduje w mojej kulinarnej biblioteczce....
OdpowiedzUsuńTylko 5 składników? O!!! To warto kupić tę książkę ;)
OdpowiedzUsuńLubię jego książki i często korzystam z jego przepisów. Mam nadzieję, że tłumaczenie jest lepsze niż tej książki co mam...
OdpowiedzUsuńPowiem Ci, że naprawdę książki o tematyce kulinarnej na starcie mają u mnie plus jeden punkt w ocenie :)
OdpowiedzUsuńA ta propozycja naprawdę mi się spodobała i chętnie bym się z nią zapoznała :)
Pozdrawiam! :)
Ciekawa.
OdpowiedzUsuńKuchnia w książce jest ekstra! Można się wiele nauczyć :)
OdpowiedzUsuń