Placki z kaszy jaglanej


Dzień dobry słoneczka. Brrr jakie te poranki są już zimne. Ale ogólnie pogoda dopisuje, świeci słoneczko, ale pogoda jest zdradliwa - trzeba się bardzo ciepło ubierać. A u mnie na śniadanko pyszne placki na śniadanie, placki z kaszy jaglanej. Takie placuchy są świetnym pomysłem na przemycenie kaszy dla osób, które nie za bardzo ją lubią, dla dzieci - jestem pewna, że im posmakują. Można je zabrać ze sobą do pracy lub zabrać w podróż lub na wycieczkę. Spróbujcie koniecznie jakie są pyszne. 
Ja uciekam do pracy, czeka mnie dzisiaj bardzo pracowity dzień, życzę wam cudownej środy. 


Składniki:

- opakowanie kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami SYS
- 2 jajka
- olej do smażenia


Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu kaszę studzimy. 

Następnie dodajemy 2 jajka i mieszamy.

Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju. Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy placki na niewielkim ogniu, na rumiano z dwóch stron. 

Placki podajemy z owocami, możemy je polać miodem. Placki super smakują na śniadanie, na obiad czy kolację. Są także świetnym pomysłem na posiłek w pracy. 



Komentarze

  1. Nie jadłam takich placuszków. Chętnie bym spróbowała ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Marzena a jakiś ,,sosik" do tego polecasz?

    OdpowiedzUsuń
  3. ale fajne placuszki, lubię takie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie jadłam jeszcze takich placuszków! Muszę zrobić, bo kocham kaszę jaglaną :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś robiłam podobne z dodatkidm warzyw☺

    OdpowiedzUsuń
  6. Ależ one muszą być pyszne... mniam! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Z chęcią zjadłabym takie placuszki! Świetny pomysł Kochana!

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubie kaszę jaglaną więc placuchy na pewno by mi posmakowały :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Takich jeszcze nie jadłam, ale muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciekawy pomysł, chętnie bym spróbowała taki placków :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wyśmienicie! :-)

    Zapraszam na mojego bloga! :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Podane z figami muszą być naprawdę pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Nie jadłam, ale chętnie spróbuję ;-)
    Pozdrawiam!
    Fashion Factor

    OdpowiedzUsuń
  14. Nie znałam tej kaszy. Placuszki wyglądają bardzo smakowicie, wiec chętnie ja kupię 😊

    OdpowiedzUsuń
  15. Nigdy nie jadłam, ale wyglądają bardzo apetycznie :) Chętnie bym spróbowała :) Fajne sniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Muszę wypróbować, bo wyglądają smakowicie :-)

    OdpowiedzUsuń
  17. Witam! Mam pytanie:Czy kasze jaglana gotujemy z żurawina i migdałami czy dougotowanej dodajemy żurawie i migdały. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  18. Dziękuję!!! ��

    OdpowiedzUsuń
  19. Dziękuję!!! 😊

    OdpowiedzUsuń
  20. Dziękuję!!! 😊

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.