Placki ziemniaczane z warzywami i serem
Szybki pomysł na obiad - proszę bardzo. Placki ziemniaczane zapiekane z warzywami i serem. Same placki przygotujecie także w kilka chwil. Wystarczy mieć pod ręką Dania Babci Zosi. Pewnie powiecie - placki z paczki ? tak kochani - placki z paczki, bez zbędnych składników, konserwantów czy chemii. Same naturalne składniki. Sprawdzają się świetnie, gdy nie macie czasu na gotowanie a rodzinka głodna. I naprawdę są pyszne.
Tak więc ja zapraszam was na obiad i życzę cudownego dnia.
Składniki:
- placki ziemniaczane Dania Babci Zosi - jedno opakowanie
- pół papryki czerwonej
- pół papryki żółtej
- 300 g pieczarek
- 100 g sera żółtego
- ketchup
- rukola
Placki ziemniaczane przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu (ja dodałam jak sugeruje babcia Zosia jajko).
Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy je na patelni, ser żółty ścieramy na tarce, papryki kroimy w kostkę.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju, łyżką kładziemy porcję ciasta i smażymy placki na rumiano z dwóch stron. Usmażone placki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy placek smarujemy ketchupem, układamy pieczarki, papryki i posypujemy startym serem.
Placki zapiekamy w piekarniku - temperatura 200 stopni, grzanie góra-dół, czas 15-20 minut. Podajemy z rukolą.