Śledzie z estragonem
Śledzie to potrawa, która jest obecna na każdym świątecznym stole a także przy okazji różnych imprez. W moim rodzinnym domu to tato zawsze był i jest mistrzem śledziowych dań, co roku pojawiają się one w różnym wydaniu. Tym razem zrobiłam śledziki ja, bo w tym roku mam gości na święta i będę ich częstowała pysznościami. Zrobiłam śledziki, które pojawiały się w domu bardzo często, są łatwe do zrobienia i naprawdę pyszne. Może komuś się przyda taka propozycja i ją też zrobi. Miłego dnia kochani.
Składniki:
- 1,5 kg śledzi matiasów
- 1 opakowanie estragonu
- 3 cebule białe
- 2 cebule czerwone
- 750 ml oleju
- 300 ml octu
- pół łyżeczki pieprzu
Matiasy myjemy pod bieżącą wodą. Następnie wkładamy do dużej miski, zalewamy wodą i moczymy godzinę, wodę należy 2-3 razy wymienić na świeżą.
Cebulę obieramy w kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Następnie śledzie kroimy na kawałki i dodajemy do cebuli, wlewamy olej i ocet, wsypujemy estragon i pieprz, mieszamy.
Śledzie przekładamy do pojemnika lub słoików, przechowujemy w lodówce.
Pretty! This hаs been an incгedibly wonderful аrticle. Many thɑnks f᧐r supplying thіs information.
OdpowiedzUsuńw moim domu też tata był mistrzem śledzi;)
OdpowiedzUsuńW każdym prawie domu tak jest :-)
UsuńSuper, takie śledziki na pewno fajnie smakują :)
OdpowiedzUsuńu mnie od śledzi jest Mama :)
OdpowiedzUsuńA widzisz jednak mama :-)
UsuńNie znam takich śledzików ;)
OdpowiedzUsuńI always sрent my half an hour to read this website's articles everyday along
OdpowiedzUsuńwith a mug of coffee.
Pyszna propozycja 😊
OdpowiedzUsuńDziękuje Aguś :-)
UsuńIdealna propozycja na świąteczne danie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje Krysiu :-)
UsuńNasz tato, czyli fan śledzi byłby zachwycony :)
OdpowiedzUsuń