Naleśniki budyniowe z twarogiem zapiekane w piekarniku
Dzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na pyszne naleśniki podane nieco inaczej niż zawsze. Koniecznie spróbujcie bo wychodzą przepyszne w smaku. Pozdrawiam was cieplutko i życzę cudownego dnia.
Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
- 250 ml wody
- 200 ml mleka
- 2 budynie czekoladowe (80 g)
- 200 g mąki pszennej
- olej do smażenia
- 500 g twarogu półtłustego
- pół łyżeczki cynamonu
- 2-3 łyżeczki cukru
- jogurt naturalny
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka i ubijamy je na puszystą masę razem z cukrem. Wlewamy mleko i wodę, dodajemy budynie i mąkę, wszystko razem miksujemy.
Rozgrzewamy patelnię i lekko smarujemy olejem.
Łyżką nalewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron.
Twarożek rozdrabniamy widelcem z jogurtem i cukrem.
Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz i zamykamy na zakładkę - najpierw jeden róg a potem drugi. Naleśniki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub na naczyniu do zapiekania i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut. Podajemy same lub z owocami, dżemem, sosem. Smacznego.
Naleśniki czekoladowe są pyszne 😍😀 Polecam wersję z samych białek i tylko z budyniem (bez mąki pszennej).
OdpowiedzUsuńTwoje naleśniki są zawsze pyszne, ale ten przepis to już w ogóle... Mniam :)
OdpowiedzUsuńAle świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńJeszcze takich naleśników nie widziałam. Wyglądają pysznie to trzeba spróbować.
OdpowiedzUsuńUwielbiam tego typu naleśniki. Ależ mi narobiłaś ochoty na takowe.
OdpowiedzUsuńCudowne naleśniki. Pysznie wyglądają i na pewno takie są.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na naleśniki, muszę spróbować. :)
OdpowiedzUsuńMusiałabym spróbować. Jeszcze o takich naleśnikach nie słyszałam.
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda. Przepis na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńPrzepis zapisuje. Już nie mogę się doczekać kiedy spróbuję je zrobić.
OdpowiedzUsuń