Naleśniki kefirowe


NAJLEPSZE NALEŚNIKI JAKIE JADŁAM !!! 

Naleśniki kefirowe mogłabym jeść niemal codziennie, zresztą kocham każde naleśniki i dość często je robię pod różną postacią. Dzisiaj mam dla was naleśniki z dodatkiem kefiru, który sprawia, że naleśniki są bardzo mięciutkie i delikatne, przepyszne. Koniecznie spróbujcie takiej wersji. Podajemy z czym tylko chcemy, z dżemem, twarogiem, owocami, czekoladą. Życzę smacznego i miłego dnia. 



Składniki:

- 3 jajka
- 3 łyżeczki erytrytolu lub cukru
- 250 g kefiru
- 450 g wody
- szczypta soli
- 300 g mąki pszennej

Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajka i miksujemy je z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kefir i wodę a także szczyptę soli, ponownie miksujemy.

Wsypujemy mąkę i miksujemy, aż składniki się dobrze połączą. 

Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju kokosowego i za pomocą łyżki wylewamy porcję ciasta na patelnię i równomiernie rozprowadzamy. Smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron.

Podajemy z czym tylko mamy ochotę. Ja podałam naleśniki same z truskawkami i tartą gorzką czekoladą. Były po prostu rewelacyjne w smaku.






Komentarze

  1. narobiłaś mi apetytu! Ciekawe czy z brzoskwiniami i bitą śmietaną też będą dobre.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nigdy nie robiłam naleśników na kefirze. TK musi być ciekawy smak! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale smakowicie wyglądają. Aż chciałoby się je natychmiast zjeść. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają bardzo smacznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. O naleśnikach na kefirze nie słyszałam, a wyglądają przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ty to zawsze masz niebanalne patenty w kuchni. Pozdrawiam serdecznie z wiosennego Rzeszowa!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.