Naleśniki kefirowe
NAJLEPSZE NALEŚNIKI JAKIE JADŁAM !!!
Naleśniki kefirowe mogłabym jeść niemal codziennie, zresztą kocham każde naleśniki i dość często je robię pod różną postacią. Dzisiaj mam dla was naleśniki z dodatkiem kefiru, który sprawia, że naleśniki są bardzo mięciutkie i delikatne, przepyszne. Koniecznie spróbujcie takiej wersji. Podajemy z czym tylko chcemy, z dżemem, twarogiem, owocami, czekoladą. Życzę smacznego i miłego dnia.
Polecam wam także inne przepisy na naleśniki:
NALEŚNIKI KEFIROWE
Składniki:
- 3 jajka
- 3 łyżeczki erytrytolu lub cukru
- 250 g kefiru
- 450 g wody
- szczypta soli
- 300 g mąki pszennej
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka i miksujemy je z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kefir i wodę a także szczyptę soli, ponownie miksujemy.
Wsypujemy mąkę i miksujemy, aż składniki się dobrze połączą.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju kokosowego i za pomocą łyżki wylewamy porcję ciasta na patelnię i równomiernie rozprowadzamy. Smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron.
Podajemy z czym tylko mamy ochotę. Ja podałam naleśniki same z truskawkami i tartą gorzką czekoladą. Były po prostu rewelacyjne w smaku.
jak uroczo podane!
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana 😃
Usuńnarobiłaś mi apetytu! Ciekawe czy z brzoskwiniami i bitą śmietaną też będą dobre.
OdpowiedzUsuńOczywiście. Pozdrawiam i życzę smacznego 😃
UsuńJeszcze nigdy nie robiłam naleśników na kefirze. TK musi być ciekawy smak! :)
OdpowiedzUsuńAle smakowicie wyglądają. Aż chciałoby się je natychmiast zjeść. :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smacznie :-)
OdpowiedzUsuńO naleśnikach na kefirze nie słyszałam, a wyglądają przepysznie:)
OdpowiedzUsuńTy to zawsze masz niebanalne patenty w kuchni. Pozdrawiam serdecznie z wiosennego Rzeszowa!
OdpowiedzUsuń