Naleśniki z domowym dżemem wiśniowym zapiekane w piekarniku
Naleśniki należą do moich ukochanych dań, mogę je jeść nawet codziennie i to w różnym wydaniu. Zresztą na blogu znajdziecie bardzo dużo na nie przepisów.
Tym razem zrobiłam naleśniki, napełniłam je pysznym domowym dżemem wiśniowym i zapiekłam w piekarniku, mówię wam wyszły obłędne w smaku.
Zapraszam częstujcie się.
Polecam wam także inne przepisy na naleśniki:
NALEŚNIKI Z DOMOWYM DŻEMEM WIŚNIOWYM
Składniki:
- 2 jajka
- 350 g mąki pszennej
- 370 ml mleka
- 370 ml wody
- łyżka cukru
- szczypta soli
- olej kokosowy do smażenia
- domowy dżem wiśniowy
Przygotowanie:
Jajka wbijamy do miski i miksujemy je z cukrem. Dodajemy mąkę, mleko, wodę i szczyptę soli, wszystko razem ponownie miksujemy.
Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oleju kokosowego, łyżką nalewamy porcję ciasta. Smażymy naleśniki na średnim ogniu, na rumiano z dwóch stron.
Gotowe naleśniki smarujemy dżemem i składamy na pół, i jeszcze raz na pół. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy naleśniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.
Uwielbiam naleśniki pod każdą postacią. Pychota.
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym na śniadanko!
OdpowiedzUsuńMniami, zapiekane wyglądają świetnie :)
OdpowiedzUsuńNo i dlaczego ja tutaj weszłam tak późno wieczorem? Teraz będą mi się śniły do jutra :)
OdpowiedzUsuń