Naleśniki z domowym dżemem wiśniowym zapiekane w piekarniku


Naleśniki należą do moich ukochanych dań, mogę je jeść nawet codziennie i to w różnym wydaniu. Zresztą na blogu znajdziecie bardzo dużo na nie przepisów. 
Tym razem zrobiłam naleśniki, napełniłam je pysznym domowym dżemem wiśniowym i zapiekłam w piekarniku, mówię wam wyszły obłędne w smaku. 
Zapraszam częstujcie się. 



Składniki:

- 2 jajka
- 350 g mąki pszennej
- 370 ml mleka
- 370 ml wody
- łyżka cukru
- szczypta soli

- olej kokosowy do smażenia
- domowy dżem wiśniowy

Przygotowanie:

Jajka wbijamy do miski i miksujemy je z cukrem. Dodajemy mąkę, mleko, wodę i szczyptę soli, wszystko razem ponownie miksujemy. 

Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oleju kokosowego, łyżką nalewamy porcję ciasta. Smażymy naleśniki na średnim ogniu, na rumiano z dwóch stron. 

Gotowe naleśniki smarujemy dżemem i składamy na pół, i jeszcze raz na pół. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy naleśniki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. 



Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.