Naleśniki kefirowe z bananem i masłem orzechowym
Dobry wieczór, witam was w piąteczek i zapraszam na pyszne naleśniki. Jestem pewna, że taka forma podania naleśników będzie wam smakowała, bo naprawdę smakują obłędnie.
Koniecznie zróbcie takie naleśniki swoim dzieciom, to będzie hit.
Pozdrawiam was cieplutko i życzę cudownego wieczorku i weekendu.
Składniki:
- 3 jajka
- 1 łyżka erytrytolu lub cukru
- 200 ml kefiru
- 200 ml mleka
- 400 ml wody gazowanej
- 350 g mąki pszennej
- olej do smażenia
- banany
- masło orzechowe
- jogurt naturalny
- erytrytol lub cukier
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka i miksujemy je z erytrytolem/cukrem. Dolewamy mleko i kefir oraz wodę, ponownie miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę i miksujemy, aż składniki się połączą.
Rozgrzewamy patelnię i smarujemy ją lekko olejem. Wylewamy łyżką porcję ciasta i smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron na średnim ogniu.
Masło orzechowe mieszamy z jogurtem naturalnym i erytrytolem/cukrem - porcja na 4 naleśniki - 3 łyżeczki masła, 6 łyżeczek jogurtu, 2 łyżeczki erytrytolu. Smarujemy naleśniki, kładziemy na jednym brzegu naleśnika i zawijamy, kroimy na pół.
Smacznego.
Ale fajnie wyglądają z tym bananem.
OdpowiedzUsuńTakich naleśników jeszcze nie kosztowałam, :)
OdpowiedzUsuńBanan i masło orzechowe, to genialne połączenie! Na pewno się skuszę :)
OdpowiedzUsuńPysznie i piękne naleśniki 🧡
OdpowiedzUsuńNie robiłam naleśników na kefirze. Muszą być smaczne. Będę próbować
OdpowiedzUsuńPychota!!
OdpowiedzUsuń