Placki jogurtowo-twarogowe niski indeks glikemiczny
Placki, placki - dzisiaj królują placki. Powiem wam, że je uwielbiam i jem je niemal co drugi, trzeci dzień. Są rewelacyjne w smaku. No i świetnie pasują do każdego dania, można je podać na śniadanie, posiłek w pracy, obiad czy kolację. Robi je się dosłownie w kilka minut. Wystarczy wszystkie składniki ze sobą zmiksować i usmażyć pyszne, okrągłe placuszki.
Takie placki kochają dzieci, jak chcecie przemycić twaróg to śmiało polecam, zamiast mąki migdałowej możecie dać zwykłą mąkę (dla osób z problemami, które muszą jeść zgodnie z niskim indeksem glikemicznym musi być migdałowa, lub orkiszowa pełnoziarnista lub gryczana).
Życzę wam cudownego dnia i smacznego.
Składniki:
- 250 g twarogu
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki migdałowej
- 2 łyżki erytrytolu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy blenderem. Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją delikatnie olejem kokosowym i smażymy na małym ogniu pod przykryciem, na rumiano z dwóch stron.
Placki podajemy z owocami - truskawki, maliny, borówki amerykańskie.
kocham takie śniadanka;)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo kochana :-)
UsuńBardzo szybkie, proste i z pewnością pyszne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne :-)
UsuńChętnie zjadła bym kilka :)
OdpowiedzUsuńZapraszam Małgosiu :-)
Usuńcudnie podane :)
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
Usuńpyszne, ale bardzo trudno się je przewracało na drugą stronę. Może dlatego że zrobiłam z mąką kokosową zamiast migdałowej?
OdpowiedzUsuń