Placki jogurtowo-twarogowe niski indeks glikemiczny


Placki, placki - dzisiaj królują placki. Powiem wam, że je uwielbiam i jem je niemal co drugi, trzeci dzień. Są rewelacyjne w smaku. No i świetnie pasują do każdego dania, można je podać na śniadanie, posiłek w pracy, obiad czy kolację. Robi je się dosłownie w kilka minut. Wystarczy wszystkie składniki ze sobą zmiksować i usmażyć pyszne, okrągłe placuszki. 
Takie placki kochają dzieci, jak chcecie przemycić twaróg to śmiało polecam, zamiast mąki migdałowej możecie dać zwykłą mąkę (dla osób z problemami, które muszą jeść zgodnie z niskim indeksem glikemicznym musi być migdałowa, lub orkiszowa pełnoziarnista lub gryczana). 
Życzę wam cudownego dnia i smacznego. 



 Składniki:

- 250 g twarogu 
- 2 jajka 
- 3 łyżki mąki migdałowej 
- 2 łyżki erytrytolu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 
- pół łyżeczki proszku do pieczenia


Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy blenderem. Rozgrzewamy patelnię, smarujemy ją delikatnie olejem kokosowym  i smażymy na małym ogniu pod przykryciem, na rumiano z dwóch stron. 

Placki podajemy z owocami - truskawki, maliny, borówki amerykańskie. 






Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.