"Słodkości w insulinooporności" recenzja książki
Największy problem ma za słodkościami bo bardzo je lubię i musiałam je ograniczyć i szukać innych, zdrowszych zamienników. Ale wiecie co można sobie z tym poradzić i można się od słodkości odzwyczaić i teraz jak czasami coś zjem - np ciasto, gdzie jest obecny cukier to bardzo często to ciasto jest dla mnie po prostu za słodkie. Zmieniły mi się smaki i już nie potrzebuje tyle słodyczy w daniach.
W książce znajdziecie aż 100 przepisów na słodkości bez dodatku cukru, super sprawa naprawdę. Przepisy są bardzo proste i składniki kupicie bez problemu w sklepie, przejrzałam je wszystkie i myślę, że każdy sobie z nimi poradzi bez problemu. A zapowiadają się naprawdę pysznie.
Mamy tu lody, batoniki, kulki mocy, serniki, puddingi, musy czy kremy. Są granole, musli, crunchy, crumble, ciastka, muffinki, ciasta i tarty a także słodycze z warzyw i słodycze raw. Dla każdego coś dobrego. Myślę, że ta książka jest dla każdego, nie tylko dla osób z insulinoopornością czy innymi problemami, każdy powinien uważać na ilość cukru jaki codziennie spożywa.
Jeżeli dopiero co dowiedzieliście się, że macie problem z insulinooporonością to polecam wam także inne książki tych autorek:
- "Insulinooporność. Zdrowa dieta i zdrowe życie"
- "Dieta w insulinooporności"
- "Insulinooporność w polskiej kuchni"
- "Insulinooporność. Szybkie dania"
- "Pokonaj nadwagę oraz insulinooporność u dziecka".
Tytuł - "Słodkości w insulinooporności"
Autor - Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska
Miękka oprawa, stron 312
Cena 31,34 zł
Myślę, że to książka dla mnie :)
OdpowiedzUsuńKochana to książka w sumie dla każdego, ale najbardziej dla insulinoopornych :-)
UsuńChętnie i ja do niej zerknę, bo ciągle próbuję ograniczyć cukier.
OdpowiedzUsuńPolecam kochana :-)
UsuńTo książka dla każdego :) Tak myślę :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mojej siostry :)
OdpowiedzUsuńOczywiście, że tak kochana. Każdy z nas powinien ograniczać cukier :-)
UsuńNie mam insulinooporności, ale takie słodycze warto spróbować samodzielnie ;)
OdpowiedzUsuńBrzmi smakowicie. A jak z mąką czy znajdę coś dla siebie gdy mam celiakę?
OdpowiedzUsuń