Małe imprezowe kanapeczki
Dzień dobry kochani w ten ostatni dzień 2019 roku. Jejku jak ten rok szybko zleciał. Dzisiaj jest taki dzień podsumowań i postanowień, jaki był ten rok a jaki będzie następny. Powiem wam, że dla mnie był to dobry rok, bywały chwile gorsze - w tym problemy ze zdrowiem, ale ogólnie jestem z niego zadowolona. Oby ten nadchodzący 2020 nie był gorszy, a nawet niech będzie jeszcze lepszy. Jakieś postanowienia - bardziej dbać o swoje zdrowie, badać się regularnie, zdrowo się odżywiać i ćwiczyć i być po prostu szczęśliwą. Obiecałam sobie bardziej pilnować diety z niskim indeksem glikemicznym, ograniczyć do minimum słodycze, chodzić na siłownię, na spacery, ćwiczyć jogę i medytować. Taki jest mój plan na nowy rok. Planuje cieszyć się życiem i nie przejmować się głupotami, ograniczyć stres i jeszcze częściej się uśmiechać. Chciałabym podziękować także wam, moi kochani czytelnicy. Podziękować wam, że tu ze mną jesteście, wspieracie mnie i korzystacie z moich przepisów - to mnie napędza do dalszej pracy i bardzo cieszy. Mam nadzieję, że spędzimy razem również kolejny rok.
Życzę wam dzisiaj szampańskiej zabawy, dużo radości, szczęścia i miłości, dużo zdrowia i wszystkiego czego sobie tylko zapragniecie, spełnienia marzeń. Do zobaczenia już w nowym roku kochani. Cudownego dnia i smacznego - bo mam dla was jeszcze taką szybką propozycję na pyszne, imprezowe kanapeczki, spróbujcie bo one zawsze są hitem na imprezach.
Składniki:
- 2 bagietki
- 200 g pieczarek
- kawałek papryki czerwonej i żółtej
- łyżka czosnku niedźwiedziego
- 100 g sera żółtego
- pomidory suszone w oleju
- rukola
Bagietkę kroimy na kromki. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy je na patelni na rumiano. Paprykę kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Pomidory odsączamy z oleju i kroimy je na pół.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kromki bagietki, posypujemy je czosnkiem niedźwiedzim, układamy pieczarki, paprykę i posypujemy serem. Na wierzch układamy kawałki pomidorów suszonych.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy blaszkę z kanapkami i zapiekamy przez 10-15 minut. Podajemy z rukolą.