Naleśniki budyniowe
Dobry wieczór moje słoneczka. Jak się dzisiaj macie ? mam nadzieję, że dobrze. Ja wróciłam już po chorobie na siłownię, nie było mnie raptem tam dwa tygodnie i po ostatniej wizycie mam takie zakwasy, że szok. Ale cieszę się, że mogłam już tam pójść, bo brakowało mi tych moich treningów. Dzisiaj częstuję was naleśnikami budyniowymi, są przepyszne. Zresztą ja uwielbiam naleśniki i mogłabym je jeść codziennie. A wy ?
Życzę wam miłego wieczorku i smacznego i niech już przyjdzie ta wiosna i to słoneczko.
Składniki:
- 4 jajka
- 170 ml mleka
- 170 ml wody
- 80 g proszku budyniowego (u mnie waniliowy - 2 opakowania)
- łyżka cukru trzcinowego
- 200 g mąki pszennej
- olej kokosowy do smażenia
- dżem truskawkowy jako nadzienie
Do miski wbijamy jajka i miksujemy je z cukrem. Dolewamy wodę i mleko, wsypujemy mąkę i proszek budyniowy, ponownie wszystko razem miksujemy.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju kokosowego, nalewamy łyżką porcję ciasta i smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron.
Ja podałam je z domowym dżemem truskawkowym, ale możecie je podać z czym lubicie. Super smakują z twarożkiem, owocami, same bez niczego czy polane syropem klonowym.
uwielbiam naleśniki, musze zrobić wg tego przepisu :-0
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo Elu i polecam bo są pyszne :-)
Usuńależ pysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
UsuńNajlepsze na świecie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuje kochana :-)
UsuńZ budyniem jeszcze nie próbowałam. Wyglądają świetnie :)
OdpowiedzUsuńPolecam bo są naprawdę pyszne :-)
UsuńCudowne!
OdpowiedzUsuńMuszę je koniecznie zrobić. Ale mi narobiłaś ochoty...
Dziękuje Aniu, koniecznie :-)
UsuńWyglądają bardzo smacznie ;)
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam naleśniczków z budyniem. Twój przepis jest nieco inny od mojego, chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Zdążyłam zrobić dwie wersje - z budyniem śmietankowym i czekoladowym. Czas na krówkowy! :D
OdpowiedzUsuń