Bułki twarogowe z malinami bułeczki fit z dużą ilością białka


Dzień dobry kochani. Mam dla was dzisiaj coś pysznego co możecie sobie zjeść jako deser do kawki a także na śniadanie czy inny posiłek. Bułki twarogowe w wersji fit, można je jeść bez wyrzutów sumienia. No i mają sporo białka w jednej porcji - 16 g i 180 kcal - a z podanych składników wychodzi pięć bułeczek. Koniecznie spróbujcie bo są naprawdę pyszne. A robi się je błyskawicznie, dosłownie kilka minut i już są. A smak rewelacyjny. Ja ostatnio kombinuje z przepisami i będą się pojawiać na blogu nowe, fajne pomysły. A tych w mojej głowie jest naprawdę sporo i wiele przepisów czeka w kolejce do opublikowania a ciągle robię coś nowego. 
Życzę wam cudownego dnia i smacznego. 


Składniki:

- 250 g twarogu półtłustego
- 1 jajko
- 3 łyżki erytrytolu
- 50 g mąki migdałowej
- 30 g odżywki białkowej
- 20 g budyniu waniliowego (proszek)
- 130 g malin
- 2 łyżki wiórek kokosowych

Do miski wkładamy twaróg i wbijamy jajko, dodajemy erytrytol i miksujemy blenderem na gładką masę. 

Wsypujemy mąkę migdałową, budyń i odżywkę białkową. Mieszamy łyżką. 

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki nakładamy ciasto tworząc pięć bułek. 

Pośrodku każdej z nich robimy małe wgłębienie i wkładamy tam maliny. Posypujemy bułki wiórkami. 

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, bułeczki pieczemy przez 30 minut. 

Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i odstawiamy bułki, aby wystygły.





Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.