Omlet z warzywami z patelni

 


Dzień dobry kochani. Mam dzisiaj dla was kolejny przepis, który przygotowałam z moim pomocnikiem kuchennym patelnią Woll Diamond. Testuję co niemal codziennie do różnych dań i jestem nią zachwycona, nie potrzebuje innych patelni. Smażę na niej mięso, kotlety, robię omlety i placki czy naleśniki. Nic nie przywiera, nawet jak nie dodam na nią tłuszczu. Patelnia jest po prostu genialna i już. Nie zamienię ją na żadną inną. Fajnie, że ma tak dużą średnicę, bo wszystko się mieści i mogę za jednym, że tak powiem podejściem przygotować sporą ilość jedzenia. 
Dzisiaj mam dla was na śniadanko pyszny omlet z warzywami. Takie śniadanie da wam porządną dawkę energii i będzie sycić na długi czas. To co - kto ma ochotę. 
Pozdrawiam was cieplutko i życzę miłego dnia. 


Składniki:

- 3 jajka
- dwie czubate łyżki mąki
- 3 łyżki mleka
- szczypta soli 
- 3 pieczarki
- pół czerwonej papryki
- 1 cebula


Do miski wbijajmy jajka, dodajemy mleko, mąkę i sól. Wszystko razem miksujemy. 

Pieczarki kroimy na plasterki, paprykę kroimy w kostkę, tak samo cebulę.

Rozgrzewamy patelnię, dodajemy łyżkę masła klarowanego i dodajemy pieczarki, paprykę i cebulę, przesmażamy. Następnie wlewamy masę i zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i smażymy omlet na rumiano z dwóch stron. 

Gotowy omlet przekładamy na talerz, dekorujemy czym chcemy, u mnie to pomidorki koktajlowe, rukola i ser grana padano. 
Smacznego. 







Komentarze

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuje za odwiedziny i pozostawiony komentarz. Będzie mi miło jak spotkamy się znowu. Drogi anonimie zostaw chociaż swoje imię. Wypróbowałaś/eś przepis z mojego bloga - podeślij mi zdjęcia a umieszczę go w galerii na fb.