Fasolka w pomidorach z kiełbasą
Witam się z wami moje słoneczka w poniedziałek. Jejku jak ten weekend mi szybko zleciał, co prawda był bardzo pracowity, ale większość czasu spędziłam tam gdzie lubię - czyli w kuchni.
Mam dzisiaj dla was super szybki i pyszny pomysł na obiad, zrobicie go dosłownie w pół godziny.
Ja bardzo lubię fasolkę w pomidorach i jak mam czas to gotuję fasolkę, ale jak go nie mam i mi się spieszy to korzystam z fasolki w puszce i już. Dodaje to co mam pod ręką i mam pyszne, sycące danie. Zapraszam i życzę miłego dnia i dużo energii i uśmiechu.
Składniki:
- 3 puszki białej fasoli
- 500 ml passaty pomidorowej
- 300 g pieczarek
- papryka czerwona i żółta
- 2 ząbki czosnku
- 400 g kiełbasy pieczonej z pieprzem Pieczone&Wędzone
- sól, pieprz
- łyżka oleju
- szczypta chilli
Pieczarki kroimy na kawałki, papryki kroimy w kostkę, tak samo kiełbasę. Czosnek drobno siekamy albo wyciskamy.
Fasolę odsączamy na sitku i przepłukujemy pod bieżącą wodą.
Na patelnię wrzucamy pieczarki i solimy je, podsmażamy chwilkę, aby odparowały wodę. Dodajemy kiełbasę i łyżkę oleju, dodajemy papryki. Wszystko razem podsmażamy. Na koniec dodajemy czosnek.
Fasolkę przekładamy do garnka, dodajemy passatę pomidorową i podgrzewamy. Dodajemy warzywa z kiełbasą i jeszcze wszystko gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Przyprawiamy do smaku i już obiad mamy gotowy. Szybko i pysznie.
jak zimno to czas na fasolkę:)
OdpowiedzUsuńOj tak kochana :-)
UsuńBardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo :-)
UsuńTaka fasolka po bretońsku na szybko, dla mnie bardzo smakowała,
OdpowiedzUsuńPyszna fasolka :) Ale mi narobiłaś smaku! <3
OdpowiedzUsuńPychotka Marzenko, a myślę, że odgrzana następnego dnia jeszcze lepsza :)
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie ♡
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, naprawdę świetny przepis :) Chętnie spróbuję zrobić to danie, zwłaszcza że uwielbiam fasolkę :)
Pozdrawiam cieplutko ♡
Bardzo lubimy :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie dania
OdpowiedzUsuńI ja jestem smakoszem " konkretów" :-)
OdpowiedzUsuńPychotka Marzenko :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam!
OdpowiedzUsuńZnam to jako fasolka po bretońsku i bardzo mi smakuje!
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolkę :)
OdpowiedzUsuń