Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i warzywami
Składniki:
- 300 g makaronu spaghetti
- 500 ml passaty pomidorowej lub domowego sosu pomidorowego
- papryka czerwona
- 150 g pieczarek
- kawałek dyni
- łyżka syropu z agawy albo miodu
- szczypta chilli
Na patelni podsmażamy pokrojone pieczarki. Dodajemy pokrojoną paprykę i dynię. Przesmażamy wszystko razem z łyżką oleju.
Wlewamy passatę pomidorową lub domowy sos pomidorowy i dusimy chwilkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, chilli i syropem z agawy.
Makaron gotujemy all dente.
Dodajemy ugotowany makaron i wlewamy 2-3 łyżki wody z makaronu, mieszamy.
Przekładamy na talerze, posypujemy serem grana padano, pomidorkami i rukolą. Obiad w dosłownie 20 minut.
Makaron lubię pod każdą postacią. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńMam tak samo Wioletko :-)
UsuńTo ja się piszę:) też bardzo lubię takie pyszne i sycące dania. Makaron ma coś w sobie takiego kojącego...
OdpowiedzUsuńOj tak. Częstuj się kochana :-)
UsuńJa też takie obiady mogłabym jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje! Aż się głodna zrobiłam :D
Cieszę się Kasiu. Mam tak samo :-)
Usuńna makaron jestem zawsze chętna!
OdpowiedzUsuńCieszę się Madziu :-)
UsuńUwielbiam takie makarony
OdpowiedzUsuńSuper kochana. Zapraszam :-)
UsuńLooks delicious.
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :-)
UsuńJak tu nie kochać makkaronu!
OdpowiedzUsuńNo właśnie. Jak :-)
UsuńPycha ! Spaghetti nigdy mi się nie znudzi :)
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo :-)
UsuńUwielbiam! Ten przepis też na pewno wypróbuję! :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Werka
Cieszę się bardzo i życzę smacznego :-)
UsuńPychotka, szybko i smacznie. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuje bardzo Ewuś :-)
UsuńMIałam niedawno bardzo podobne ;)
OdpowiedzUsuńCieszę się kochana :-)
Usuń